15 sjednica Gradskog vijeća Grada Vodica

Gumno – centar za posjetitelje

Vijećnik LNM, Ivica Latin na aktualnom satu 15 sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica:

”Prije tridesetak godina oni koji su upravljali Vodicama svojim lošim vođenjem, radom protiv svoga mjesta, dozvolili su da građani Vodica izgube nemjerljive vrijednosti svoga mjesta. Vrijednosti koje su godinama prije nas stvarali naši preci… Sva zemlja u vlasništvu tadašnje Vodičanke, Autoremonta, Komunalne tvrtke, sva zemlja na Hangaru, nogometni, rukometni tereni koji bi bio, da ga je bilo samo pokriti i staviti parket, najljepša dvorana u županiji – sve je to izgubljeno zbog aljkavost, neodgovornosti prema svojim građanima Vodica, od ljudi koji su tada upravljali i vodili naše mjesto. Danas kad govorimo o tome svi smo ljuti zbog toga. Nažalost danas trideset godina nakon, opet se radi isto, opet se radi protiv Vodica i protiv interesa građana Vodica.”

”Zemlja i teren na kojoj se trebala izgraditi sportska dvorana, a za čiju izradu projekta su se potrošili silni novci iz gradskog proračuna Vodica, darovana je županiji Šibenik i županu Pauku za izradu centra za posjetitelje tzv. Gumna. U vremenu kad grad još nema kanalizaciju, starački dom, sportsku dvoranu, bazen, ovoj vlasti je prioritet bio darovati Vodičku zemlju Županiji Šibenik da izgradi centar za posjetitelje. Što je to nego rad protiv svoga mjesta protiv svih građana Vodica i njihove djece?”        

                         Foto: Slobodna Dalmacija

”Gradonačelnica mi je nakon prošle sjednice napisala poruku da je na sjednici GV kad se glasalo za centar za posjetitelje bilo 12 vijećnika na kojoj su 10 digli ruku za i dvoje da su bili suzdržani. Ja sam joj odgovorio – gradonačelnice da su mi mati, ”tac” i svi moji glasali za to da se to zemljište da županiji ja bih  bio protiv njih i reka im da su ludi.”
”Ta odluka je potpuno kriva i nije u interesu to jest na štetu je i grada i građana Vodica. Sad smo tu di jesmo, ali mi se nekako čini, da se sada nekako svi opravdavate ( ispravite me ako ”grišin”) kao da želite i vi reći da to je krivo, ali što ćemo sad. Ako je već tako ”ajmo provati” napraviti ono što možemo. Ima nas petnaest vijećnika ako smo svi zajedno i jednoglasni ”ajmo” uputiti jednu molbu (nema veze hoće li se ta molba uvažiti, čisto onako da znamo za ubuduće kako se ponašati prema županiji) županu Pauku da odustane od gradnje centra za posjetitelje jer grad ,građani ,a i cijelo gradsko vijeće nisu za tu gradnju jer ima puno drugih važnijih i prioritetnijih stvari za Vodice. Grad Šibenik se zadnjih godina turistički razvija, a od Crnice i bazena do Šibenskog mosta ima terena koliko hoćeš za tako nešto napraviti. Zašto centar tamo ne napravi? / Zašto ne ide u Primošten kod svog prijatelja Stipe Petrine to napraviti? Znate zašto? Zato što on brani interese svojih građana i svoje općine. Vi na vlasti tu u Vodicama štogod župan Pauk zatraži vi ste na izvolite župane. Molim Vas ne radite iste greške kao prije trideset godina.”

Pitanja vijećnika LNM, Ivice Latina i odgovori vladajućih:

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca