24 sjednica Gradskog vijeća Grada Vodica

Tematska sjednica: Otok Tijat, devastacija i nelegalna gradnja

Tematsku  sjednicu zatražila je Lista našeg mista uz supotpis svih oporbenih vijećnika. Dopis o sazivanju sjednice upućen je Predsjedniku GV 14.10.2020. godine. Sjednica GV  Grada Vodica sazvana je za 12.11.2020. u 09.00 sati. Obavijest o otkazivanju sjednice GV stigla je na dan prije održavanja same sjednice, točnije  11. 11. 2020. u 21.40 min putem e-maila. Ista  obavijest objavljena je putem Infovodice u kojoj Predsjednik GV navodi razloge otkazivanja sjednice, a to su nemogućnost prisutvovanja gradonačelnice sjednici zbog dežurstva u covid ambulanti, te zbog samoizolacije HDZ-ovog vijećnika.

Novi termin održavanja tematske sjednice zakazan je za 26.11.2020. Kako i na koji način je vođena ova sjednica i koje prekoračenje ovlasti je iskoristio Predsjednik GV  Grada Vodica, Marin Mikšić (HSS), u koaliciji sa HDZ om, možete vidjeti na originalnom snimku. Oporbi je uskraćen aktualni sat, a održavanje tematske sjednice je od strane Predsjednika GV pokušano staviti na glasovanje kako bi se ista otkazala.

Što je sve spreman napraviti HDZ kako se ne bi objelodanila nelegalna gradnja na otoku Tijatu, kako pozvani gosti kao i pročelnici ureda GradaVodica ne bi odgovorili na sva pitanja, možete vidjeti i sami.

Ova sjednica očiti je primjer kako demokracija u Vodicama ne postoji, a isto tako se ne poštuje Statut i Poslovnik Grada Vodica kada to HDZ-u i HSS-u ne odgovara, iako su ga usvojili na početku mandata.

 

Službena snimka 24 sjednice GV Grada Vodica:

 

Osim službene snimke koja je na stranicama Grada, postoji i video zapis o događanju nakon treće pauze od 5 minuta i konačnog  prekida sjednice.

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca