Aktualni sat 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica

Izvješće Gradonačelnice

S obzirom da je 16. sjednica GV Grada Vodica kao jednu od točaka dnevnog reda imala – Izvješće Gradonačelnice, vijećnica LNM, Meri Bandl Valeš na aktualnom satu je postavila pitanje upravo o toj temi. Naime, pošto gradonačelnica gotovo na svakoj sjednici ističe svoju visoku naobrazbu u trajanju od 17 godina, da li je moguće da ta naobrazba nije bila dovoljna da gradonačelnica  pročita Statut i da se njega pridržava, s obzirom da je on temeljni akt Grada i da je upravo Gradonačelnica odgovorna za njegovu zakonitost.
Gradonačelnica je prema Statutu Grada Vodica bila dužna dostaviti izvješće o svom radu do 01. lipnja 2019.  za razdoblje srpanj-prosinac 2018. godine. Iako je gradonačelnica u toku dvije godine bila upozorena sa kašnjenjem izvješća i kršenjem Statuta 2 puta, to se dogodilo i treći put, i to u zakašnjenju od 2 mjeseca.

Vijećnica LNM, Meri Bandl Valeš postavila je pitanje gradonačelnici zbog čega je zakasnila s izvješćem i po treći put, kao i što sadrži njezino izvješće. Da li se u izvješću nalaze osnovne stvari koje su važne za građane ovog Grada, odnosno, sadrži li njezino izvješće pitanje kanalizacije, prilaznog puta do hotela Punta, dva rotora na magistrali, rasvjetu u pojedinim ulicama, asfaltiranje itd., ili to izvješće sadrži samo statističke podatke kao i do sada, o potpisanim ugovorima i dodjelama nagrada sportskim i kulturnim udrugama.
Prema odgovorima koje smo dobivali do sada proizlazi da Grad Vodice nije odgovoran nizašto, već su odgovorni Vodovod, Hrvatske ceste i Županija…a sve odgovore građani dobivaju putem odgovora vladajućih na sjednicama Gradskog vijeća. Da li je tako, građani mogu prosuditi sami.
Ovdje možete vidjeti i čuti što je odgovorila Gradonačelnica na postavljeno pitanje, kao i stručne službe:

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca