Aktualni sat 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica

Tuđe nećemo, svoje ne damo

Viječnik LNM, Ivica Latin:

”Moja druga tema je trebala biti Gradska tvrtka „Leć“ Vodice, ali sam je izbacio ( biće neki drugi put) i stavio temu „ Tuđe nećemo svoje ne damo“. Na jednoj od prošlih sjednica moje izravno pitanje Vama gradonačelnice je bilo da li ste vi za to da se na Vodiškoj zemlji gdje se trebao raditi sportski kompleks ( za koji je već izrađen i projekt i za kojeg je već potrošeno više od tri milijuna kuna ) gradi nekakav centar za posjetitelje u režiji župana Pauka . Vi ste mi odgovorili da ste protiv gradnje tog centra. Potaknut tim Vašim odgovorom , a i još nekim vijećnicima iz Vaše stranke koji isto barem tako kažu nisu za to ja sam na društvenoj mreži u jednoj grupi otvorio temu i rekao svoj prijedlog, želju i inicijativu te pitao građane što oni misle o svemu tome. Ako građani i Gradsko vijeće Vodica kao izvršna vlast žele i traže od župana Pauka da odustane od gradnje centra za posjetitelje i da to zemljište vrati i ostavi Vodicama on to mora poštovati. Ako on ne želi poštovati odluku građana Vodica i GV Vodica onda neka zna da nije dobrodošao u Vodicima. Ni on ni centar za posjetitelje. Ne želi li poštovati to i ide silom ne uvažavajući naša mišljenja onda se prema njemu treba isto tako i postaviti u svim njegovim budućim zahtjevima te ga odbiti u svemu. Ovo je naše misto . Nitko nam ništa ne može ako smo svi zajedno. Vi kažete da je županu Pauku i županiji dano pravo građenja. Zašto je onda u Vodicama 14 veljače 2017 godine gradonačelnica Branka Juričev Martinčev potpisala s županom Paukom ugovor da Grad Vodice ovlaščuje Šibensko-kninsku županiju da temeljem osnovnog ugovora i aneksa o osnivanju prava građenja može zatražiti i postići uknjižbu prava vlasništva na svoje ime , za cijelo i bez daljnjeg pitanja i odobrenja na toj čestici.”

”Čemu ovakav ugovor ako vi kažete da je na toj zemlji županu dano samo pravo građenja. Uz sve to župan Pauk sam izjavljuje 14.12.2017 godine ( Infovodice ) kako i sam sumnja u održivost tog centra te da ako to tako pokažu i studije da centar nije održiv ,on se neće ni graditi. Zašto je bivša gradonačelnica Branka J.M. potpisala ovako štetan ugovor za naš grad i za građane Vodica . I to na isteku svog mandata. Želim da se ide na glasovanje u GV Vodica koji broji 15 vijećnika s imenom i prezimenom i da potom uputimo dopis županu Pauku te ga zamolimo da odustane od tog projekta te da Vodišku zemlju ostavi građanima Vodica, njihovoj djeci i unucima.”

Gradsko vijeće Vodica:
1. Marin Mikšić HSS – predsjednik GV
2.Gordan Fržop HDZ – potpredsjednikGV
3. Branimir Marić HDZ
4. Marija Ferara HDZ
5. Kristina Mijat HDZ
6. Ante Pešić HDZ
7. Igor Lozančić HDZ
8. Boris Latin HDZ
9. Mary Bandl Valeš LNM
10. Ivica Latin LNM
11. Ante Juričev Grgić LNM
12. Šime Bilan Loza
13. Ivica Slavica Loza
14. Danijel Skočić SDP
15. Marko Udovičić SDP

”Da vidimo tko je to s imenom i prezimenom protiv toga da ova Vodiška zemlja ostane u vlasništvu nas Vodičana  te da se na njoj napravi sportski kompleks kao što je i planirano na dobrobit naše djece i unuka. Neka građani vide . Nema više skrivanja. Građani Vodica imaju pravo znati.”

Pitanje vijećnika LNM, Ivice Latina i odgovore vladajućih kao i stručne službe pogledajte ovdje:

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca