Aktualni sat 22 sjednice GV Grada Vodica

Vodice i pandemija 

Druga tema Aktualnog sata 22 sjednice GV Grada Vodica, vijećnika LNM, Ante Juričev Grgića:

Ante Juričev Grgić je rekao kako je naš grad kao i cijelu državu pogodila pandemija. Međutim stanovnici ovog Grada žive i ovise isključivo od turističke sezone. S obzirom da ne znamo kada će završiti ova pandemija i koliko će trajati, trebamo biti spremni na sve opcije. Pitanje je da li smo spremni na te opcije, jer je ova pandemija otvorila oči svima, pa i vlasti i oporbi i građanima, i ukazala na sve stvari i negativnosti posebno u vidu projekata koji se realiziraju i koji se neće realizirati. Ovdje bi naveo primjer Gumna koji je u ovoj situaciji besmislen. To se točno vidi i na primjeru plaže Vrulje i neka se ispita isplativost te investicije, jer je tu utrošeno u fazama više milijuna kuna, a u ovoj situaciji je to totalno promašena investicija. Za izgradnju vrtića uložena je velika količina armiranog betona za koji je Pročelnik Lugović rekao da je to zbog sigurnosti djece, ali kao što vidimo u ovoj situaciji pandemije to ne znači ništa. Isto je sa njegovom izjavom da će arhitektura samog vrtića privući turiste. Pitanje je što će se napraviti u gradu po pitanju života, po pitanju održivosti? Za primjer je vijećnik naveo elaborat koji je napravljen vezano za točionicu vode, kao i primjer industrijske zone koja nema potrebnu infrastrukturu, a o kojoj je bilo također govora. kao i zelene brazde. zelene tržnice, odnosno potaknuti ljude da se počnu baviti poljoprivredom, proizvodnjom hrane i sl.

 

Gradonačelnica je izjavila da nije vidovita i da ne može ljude natjerati da se bave poljoprivredom. U vezi pandemije je situacija takva da se u bolnici svakodnevno održavaju sastanci i da se donose nove odluke. Ova situacija sa pandemijom je takva da se događa vrlo rijetko i teško je predvidjeti bilo što. Plaža Vrulje je gotova, a vrtić je u izgradnji. Nekome se ti projekti mogu svidjeti, a nekome ne, pa hoćemo li ih sada srušiti ili što?

Vijećnik Ante Juričev Grgić pitao je gradonačelnicu koje će konkretne mjere poduzeti vezano uz sve navedeno. Gradonačelnica je izjavila da ne zna, jer u ovoj situaciji sa pandemijom nitko nema konkretne odgovore pa ni ona.

Sve o ovoj temi možete pogledati ovdje:

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca