Aktualni sat 22 sjednice GV Grada Vodica

Nakon otoka Zmajana – otok Tijat !
Nelegalni radovi i gradnja na otoku Tijatu

Prva tema Aktualnog sata 22 sjednice GV Grada Vodica, vijećnika LNM, Ante Juričev Grgića:

Vijećnik LNM, Ante Juričev Grgić obavio je razgovor sa predstavnicima Poljoprivredne zadruge Prvić Šepurine, sa vlasnicima terena na otoku Tijatu, te sa predstavnicima Mjesnog odbora Prvić Šepurine. Od navedenih je dobio informacije o zbivanjima na otoku Tijatu u zadnjih nekoliko godina. Kako bi predočio problematiku ove teme, kako prisutnima na GV, tako i široj javnosti, vijećnik LNM je pročitao kronološki prikaz zbivanja  upraviteljice PZ Prvić Šepurine koji je opširniji od samog dopisa koji je naknadno upućen na Grad Vodice. Osnovni problem je što je gosp. Z.Š. na temelju starog i nevažećeg dokumenta Poljoprivredne zadruge Prvić Šepurine i predstavljajući se kao predstavnik te zadruge ishodovao određena sredstva od Grada Vodica i izvršio određene radnje na štetu vlasnika parcela na otoku Tijatu.

Dopis koji je Poljoprivredna zadruga ” Prvić Šepurine”uputila na Grad Vodice, gradonačelnici Nelki Tomić u kojemu su navedene sve nelegalne radnje koje je u ime Zadruge izvršio je Z.Š. :

Nakon izlaganja teme, vijećnik LNM, Ante Juričev Grgić postavio je pitanje gradonačelnici Vodica:

”Kako je Grad Vodice, tj. gradonačelnica koja predstavlja Grad, sklopila ugovor sa osobom, a bez da je provjerila o čemu se radi i bez da je o tome obaviješten ili upitan Mjesni odbor Prvić Šepurine i predstavnici vlasnika i suvlasnika? Ja ovdje kod sebe imam Vlasnički list, Posjedovni list iz zemljišne knjige, tu imam dokumente, dva Ugovora i jedan Anex ugovora koje je potpisala gđa. Nelka Tomić zastupajući Grad i Poljoprivrednu zadrugu Prvić Šepurine koju je zastupao navedeni gosp. Z.Š. Zanima me kako to Grad Vodice sklapa ugovore i daje financijska sredstva za uređenje koje izvršava isti taj navedeni gospodin?”

Ovdje možete pogledati kompletan snimak ove teme, a odgovor Gradonačelnice, Pročelnika Lugovića i Pročelnice Tine Bosotin nalazi se od 12.00 min na dalje.

Više pojednosti o ovoj temi u slijedećim objavama LNM.

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca