Aktualni sat 23 sjednice GV Grada Vodica

Natječaji u tvrtci Leć d.o.o.

Nezakonitost i pogodovanje?!

Prva tema vijećnice LNM, Meri Bandl Valeš  na Aktualnom satu 23 sjednice GV Grada Vodica:

Na početku izlaganja ovo teme, vijećnica je ustanovila kako na službenoj stranici gradske tvrtke Leć d.o.o. svakim danom ima sve manje podataka, mijenjaju se podaci oko nabave, brišu se natječaji za zasnivanje radnog odnosa i od natječaja su preostali samo natječaji koji su za potrebe sezonskog rada. Za ovu temu vijećnica je izdvojila 2 natječaja iz razloga što prema dobivenim podacima natječaji se ne provode zakonito i dolazi do pogodovanja.

Prvi natječaj : JAVNI NATJEČAJ za zasnivanje radnog odnosa  na određeno vrijeme –

REFERENT OPĆIH, PRAVNIH I KADROVSKIH POSLOVA – 1 izvršitelj

UVIJETI: – VŠS upravnog smijera (minimalno VŠS)

– 1 godina radnog iskustva ( minimalno)

Ovaj natječaj raspisan je zbog zamjene djelatnice koja je bila na porodiljnom dopustu, gđe. D. J. Vjećnica LNM je, da bi dobila pravi uvid u provedbu natječaja, osobno priložila potrebnu dokumentaciju  i prijavila se na natječaj. Na natječaj su se prijavile tri kandidatkinje i to: I. R. M., M. Z. i M. B. V.. Vijećnica LNM stalno zaposlena i nije zainteresirana za drugi posao, a pogotovo za rad na određeno vrijeme. Pozvana je na razgovor jer je zadovoljavala sve tražene uvjete natječaja. Razgovor sa kandidatom je proveden na način da je tročlana komisija u sastavu Stanko Birin, Mirjana Skelin i Danijela Martinović provodila testiranje, odnosno postavljana su pitanja u vezi Ovršnog zakona, javne nabave i sl. što nije navedeno u samom natječaju, tj, natječaj ne navodi testiranje. Kod raspisivanja natječaja kod kojih se traži testiranje kandidata i znanje određenih pojmova, vještina i drugih kompetencija uvijek se navode i linkovi (poveznice) kako bi se kandidati mogli pripremiti na takva testiranja. Iako je vijećnica upozorila komisiju 4-5 puta da razgovor s kandidatom nije isto što i testiranje kandidata, tročlana komisija je i dalje nastavljala sa istim pitanjima. Bez obzira što je vijećnica uvjerena da je imala najbolji životopis kao i najviše radnog iskustva, kao kandidat je izabrana gđa. M. Z.. Koje li slučajnosti da je gđa. Z. nevjesta od gradonačelnice?! Ostaje pitanje zašto taj posao nije mogla dobiti gđa. I. R. M.

Ovdje možete vidjeti kompletan natječaj sa traženim uvjetima, kao i činjenicu da nigdje nema navedenog testiranja kandidata:

Drugi natječaj:  KNJIGOVOĐA/KNJIGOVOTKINJA SALDA – KONTA

Ovaj natječaj ne postoji na službenoj stranici tvrtke Leć d.o.o. Trebalo ga je pronaći drugim mogućnostima. Radi se o natječaju za radno mjesto knjigovođe/knjigovtkinje salda conti zbog upražnjenog radnog mjesta, odnosno zbog odlaska djelatnice u mirovinu. Na ovo radno mjesto prema natječaju su primljene čak 2 osobe, i to jedna na neodređeno vrijeme ( K. Č.) i jedna na određeno vrijeme (B. R.). Ovdje nisu ni  bitna toliko imena kandidata ( iako djelomično i jesu!) već provedba samog natječaja u kome jasno stoji da se radni odnos zasniva na neodređeno vrijeme uz probni rad od 6 mjeseci. Na koji način su za ovaj natječaj primljene dvije osobe, kada natječaj nije raspisan za dvije osobe? Da li je osoba koja je primljena na neodređeno vrijeme imala probni rad od 6 mjeseci?Kakav status ima osoba koja je primljena na određeno vrijeme i da li je još uvijek u radnom odnosu?

Ovdje možete vidjeti natječaj za radno mjesto knjigovođa/knjigovotkinja salda conti:

Primjeri natječaja u gradskoj tvrtci Leć d.o.o. uvelike nalikuju na natječaj Grada za najam prostora u kome tabla Glazbe osvane prije isteka natječaja!

Kao i uvijek, gradonačelnica nije odgovorila na pitanje iako je to dužna prema Poslovniku.

Ovdje možete vidjeti pitanja i odgovore na temu Natječaji u tvrtci Leć d.o.o. :

 

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca