Aktualni sat 25 sjednice GV Grada Vodica

Vijećnička pitanja

Druga tema aktualnog sata 25 sjednice GV, vijećnika LNM, Ante Juričev Grgića:

Vijećnik  LNM je izjavio da ne vidi smisao u postavljanju pitanja, jer odgovori koje očekuju ne samo svi vijećnici, bilo oporbeni ili vladajući, nego svi građani Grada Vodica, su vrlo oskudni, nedovoljni i pitanja ostaju ne odgovorena. Odgovori koji dolaze od strane vladajućih su, najblaže rečeno, smiješni. Odgovori su površni, dobivaju se samo djelići, a pitanja su konkretna. Svi vijećnici postavljaju konkretna pitanja.  Vijećnik dalje navodi, da se vijećnici, na žalost, moraju baviti nekim istražiteljskim novinarstvom ne bi li došli do nekih informacija.
Za primjer navodi i ovu sjednicu i pitanja koja su postavili, gosp.Slavica, gosp. Bilan i gđa. Bandl, te navodi da opet nema odgovora na postavljena pitanja. Sva ta pitanja postavljena su za dobrobit i u korist građana Vodica. Svi odgovori vladajućih su u smislu; to nije u nadležnosti Grada, zakon nas sprečava da napravimo nešto ili u drugom slučaju, ako se postavi pitanje zašto dolazi do povrede zakona, dolazi do odgovora da Grad ima posebni pravilnik o tome. Zašto se takve stvari onda ne mogu i obrnuto riješiti – pita se vijećnik. Dakle, ni vijećnici, a tako ni građani, nemaju uvid u rad gradskih službi. Upravo iz tog razloga, sazvane su i tematske sjednice ne bi li svi zajedno dobili više informacija i neku širu sliku. Međutim sada se ni te tematske sjednice neće moći održati jer će se o njima glasati. Iz svega navedenog, vijećnik smatra da je cijelo Gradsko vijeće jedan politički cirkus. Vijećnik je postavio i konkretno pitanje: Da li ima smisla ovakav rad Gradskog vijeća?

Tajnik Grada, Marselo Mitrović Matić: ”To je pitanje za vas vijećnike, i pitanje politike, i uopće ne bi htio komentirati na toj razini i davati odgovore. Mislim da je tu moje mišljenje totalno nebitno, jer vi ste tu koji ste izabrani od strane građana, a ne ja, tako da nemam što reći na to pitanje.”

Kompletna snimka postavljenog pitanja i odgovor nalazi se ovdje:

 

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca