Aktualni sat 26 sjednice GV Grada Vodica

BAM BAM BA BA LU BAM

Na sjednici GV Vodica održanoj 10.03. 2021. prva tema vijećnika LNM, Ivice Latina:

”Ovo san napisa 2017 godine kad još nisam bio vijećnik u GV . Ovo je bilo vrijeme odlaska bivše gradonačelnice Branke J.M. i govori o apsurdnosti vladanja nje i Hdz-a kroz sve protekle godine. Imam potrebu ovo reći jer danas u 2021 godini na odlasku gradonačelnice Nelke Tomić situacija je potpuno ista. Zadnjih dvadesetak godina je razdoblje nikad punije gradske blagajne. Proračun iz godine u godinu nikad veći jer se novac slijevao u grad Vodice što od legalizacija što od raznih drugih nameta. Zadnjih dvadesetak godina je bilo zlatno doba za grad Vodice jer je to doba nikad punije gradske blagajne.Što je gradonačelnica ostavila gradu na isteku mandata? Grad i građani Vodica ni danas nemaju kanalizaciju ni odvod od oborinskih voda. Građani Vodica i njihovi gosti plivaju u vlastitim g…… i smradu. U takvom stanju gradonačelnica ostavlja grad na isteku mandata.

Grad Vodice ima vrhunske mlade košarkašice , malonogometaše, rukometaše koji su izborili ulazak u drugu Hrvatsku ligu i mnoge druge mlade ljude koji se bave različitim sportovima. Sve njih je gradonačelnica ostavila bez dvorane. Ostavila ih je da se moraju sramiti kad im netko dolazi u Vodice na utakmicu ili bilo kakvu manifestaciju. Mlade obitelji ostavila je da moraju svoju djecu voditi u tkz. vrtiće, u privatne kuće koje uopće nisu na prihvatljivom mjestu za takvu namjenu. O opremljenosti tih vrtića ne treba ni govoriti. Dakle ostavila je grad Vodice i njenu djecu na isteku svojeg mandata bez vrtića. Ostavila je naše drage Vodičane ,ljude treće životne dobi bez umirovljeničkog doma. Ni to našim dragim sugrađanima nije gradonačelnica omogućila iako je novaca bilo u izobilju. Ostavila je naše Vodice totalno neuredno : plava plaža i njeno zaleđe, teniski tereni ispod Punte, bivše odmaralište Lilet, Drvoplastiku koju su sad pred izbore sakrili jednim sumornim panoem, a iza te slike je užas živi i prava slika naših Vodica. Ostavila je središnji park u Vodicama na trgu Kneza Branimira neuređen.

Prva faza njegovog uređenja je počela prije četiri godine točnije upravo pred prošle lokalne izbore. Kad su prošli izbori bilo je gotovo i do dan danas druga faza nije ni počela. Još ima toliko toga da bi se do sutra moglo pisati što nije napravila gradonačelnica i njen Hdz za svojih dvanaest godina mandata. Uopće ne treba pisati što je napravila jer ništa kapitalno i bitno za naš grad Vodice nije napravila. Sama gradonačelnica kao i građani Vodica znaju da je sve ovo gore napisano istina . Iako grad Vodice nema ni kanalizaciju, ni dvoranu ni vrtić ni dom umirovljenika , a ni školska djeca nemaju besplatne udžbenike iako novaca ima , čak i oročenih zadnjih godina vlas Hdz i njena gradonačelnica pričaju o nekakvom megalomanskom projektu guvnu u Račicama. Ni to im nije dosta nego žele napraviti nekakvi vodeni park. Isto megalomanski zahvat. I zamislite gdje ? Ispred stare škole, jedino mjesto gdje se može okupiti veća količina ljudi i gdje se može održati koncert ili da to mjesto služi kao ljetna pozornica. Žele devastirati tako lijepo mjesto uz more.

U trenutku kad građani Vodica i njihova djeca nemaju najosnovnije stvari za normalni život oni razmišljaju o nekakvom guvnu i vodenom parku. Na isteku svog mandata gradonačelnica grad Vodice i svoje mještane ostavlja u ovakvom stanju. Nažalost, ali tako je. Dok sam pisa. bija je kišni dan i Vodice su opet uslijed ne baš jake kiše poplivale pa sam dodao i – Evo opet poplivalo Vodice. I to Vam ostavlja dragi Vodičani, Branka Juričev Martinčev. Još sam želio reći i ovo ali sam vidio da nemam vrimena te sam odustao. Triba reći da smo imali tematsku sjednicu gorućeg problema Vodica na temu kanalizacija i vodni sustav na koju je uredno pozvana bivša gradonačelnica da objasni zašto je još 2007 godine raskinula ugovor s tvrtkom Wassertehnic o izgradnji kanalizacije. Da taj ugovor nije razvrgnut već odavna bi Vodičani bili spojeni na kanalizacijsku mrežu. Nezavisni vijećnik LNM, Ivica Latin.”

 

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca