Aktualni sat 27 sjednice GV Grada Vodica

Problem nedostatka stručnog osoblja u dječjem vrtiću Tamaris

Druga tema na aktualnom satu GV, vijećnice Meri Bandl Valeš:

” Prema mojim dosadašnjim pitanjima vezanim za ovu gradsku ustanovu, dječji vrtić raspolaže sa:   – LOGOPEDOM
– PEDAGOGOM
– PSIHOLOGOM ( nakon tri natječaja primljena)

DEFEKTOLOGA dječji vrtić NEMA! Dakle, djeca s poteškoćama u razvoju nemaju adekvatnu kvalificiranu sobu, rehabilitatora, koji bi s njima radio, već su prepušteni radu odgajatelja. Isto tako, nije mi poznato da li dječji vrtić Tamaris ima Program za djecu s poteškoćama u razvoju? Ne pstoji ni asistent za dvje djece…LOGOPED, kao jedna od stručnih osoba, već dva mjeseca je na bolovanju zbog slomljene ruke, što znači da ni u dogledno vrijeme neće moći obavljati svoj posao. Zašto nije raspisan natječaj za zamjenu logopedu, dok traje njezino bolovanje?

Isto tako, u vrtiću postoji posebna grupa djece različite starosne dobi za učenje engleskog jezika. Roditelji te djece plaćaju vrtić 100 kn više od uobičajne cijene zbog dodatnog programa. Međutim, od dvije tete koje su položile tečaj engleskog jezika kako bi radile s tom grupom, jedna je otišla na porodiljni dopust, a na njeno mjesto je došla teta koja nema položeni tečaj engleskog jezika. Zašto roditelji i dalje plaćaju istu cijenu, tj. 100 kn više?

Ovdje želim naglasiti da sam se osobno uvjerila kako u dječjim vrtićima u skandinavskim zemljama, konkretno Švedskoj, tete u vrtiću komuniciraju sa djecom na švedskom i na engleskom jeziku potpuno jednako, pa nije ni čudo da ljudi sve starosne dobi govore osim svog materinjeg jezika i engleski jezik besprijekorno. Želim reći da je vrlo važno za djecu tog uzrasta da kroz igru uče strani jezik upravo iz razloga što na taj način i najlakše uče. Osim toga, pošto smo orijentirani najviše na turizam, vrlo je važno učenje stranog jezika.

Što se tiče novog vrtića, dobila sam informaciju da je došlo do puknuća neke cijevi, pa me zanima o čemu se radi i kada će vrtić biti u funkciji. Također, prema informacijama koje imam, dječji vrtić Tamaris će se preseliti u novi vrtić u Dočinama zbog rekonstrukcije sanitarnih prostorija, parketa i ostalih stvari,  kao i jedan od vrtića u privatnim prostorijama, što znači da će i dalje jedan od vrtića ostati raditi u privatnim prostorijama za koje će se i dalje plaćati naknada. Dakle, novim vrtićem, još uvijek nisu riješeni svi problemi, kao što ostaje i pitanje da li će ukupan broj djece biti u mogućnosti koristiti usluge vrtića.”

Odgovorne osobe Grada, nisu upoznate sa navedenim problemima, ali će tražiti očitovanje ravnateljice, koje nikad u pravili ne dobijemo.

Kompletnu snimku ove tema s postavljenim pitanjima i odgovorima pogledajte ovdje:

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca