Aktualni sat 27 sjednice GV Grada Vodica

Gradska uprava

Treća tema aktualnog sata GV, vijećnice Meri Bandl Valeš:

” Prema podacima na kraju 2020 godine, Grad Vodice planirao je izgradnju drugog kata na postojećoj zgradi zbog nedostatka prostora za djelatnike.
S obzirom da sam tijekom svog vijećničkog mandata više puta postavljala pitanja o natječajima u  Gradu i zapošljavanju novih ljudi, te da mi je na temelju tih informacija jasno koliko se povećao broj zaposlenih, a u zadnjih 15 godina rashodovna strana povećana je sa 4700000 kn na oko 17000000 kn, zanima me, s obzirom da ni u drugim izmjenama plana proračuna nije vidljiv rashod za predviđenu izgradnju drugog kata, da li je uopće u proračunu predviđena izgradnja drugog kata, da li je napravljen projekt i koji su izdaci za to?

Prijedlog: S obzirom na epidemiološku situaciju i na stanje proračuna, smatram da se treba odustati od navedene investicije i  uvesti dvosmjenski rad. Na taj način:
a) uštedjela bi se sredstva za samu izgradnju
b) smanjila bi se mogućnost zaraze
c) povećala bi se transparentnost grada
d) gradske službe bi bile na usluzi građanima:
– dala bi se mogućnost građanima koji isključivo radne jutarnju smjenu da obave potrebne                    radnje u Gradu, bilo za plaćanje računa bez naknade, ili za bolju komunikaciju i brže                       rješavanje imovinsko pravnih stvari

Kompletna snimka ove teme s pitanjima i odgovorima nalazi se ovdje:

 

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca