Aktualni sat 27 sjednice GV Grada Vodica

Kazne, odgovornost i sankcije

Prva tema aktualnog sata vijećnice Meri Bandl Valeš:

”S obzirom da se za Uskrs dogodio skandalozan ispad od strane vladajuće stranke HDZ-a pri podijeli uskrsnih pogača sa logom HDZ-a i bez deklaracije u  dječjem vrtiću Tamaris pri čemu je reagirao GONG i PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU, kao rezultat imamo, prema mojim saznanjima, kazne u visini 30 000 kn za dječji vrtić Tamaris i 3000 kn kazne za ravnateljicu vrtića.

Pitanje: Kao prvo, pošto ste predstavnici vladajuće stranke, kakvu poruku ste ovim činom uputili djeci i roditeljima???? Drugo, s bzirom da je navedeni izns trebalo podmiriti u roku 7 dana, da li je iznos podmiren i  tko ga je platio – dječji vrtić Tamaris, Grad Vodice ili HDZ? Da li je ravnateljica vrtića osobn podmirila svoj dug, ili je njezin dug podmirio vrtić, Grad ili HDZ?”

Odgovor: Gradonačelnica nije bila prisutna na sjednici, a dogradonačelnik nema saznanja o konkretnim iznosima. Dogradonačelnik je izjavio da mu nisu poznate nikakve kazne, osim što je prošli tjedan izvršen inspekcijski nadzor i napravljen zapisnik i tek se očekuje što će dalje biti. Predsjednik Upravnog vijeća  dječjeg vrtića Tamaris je izjavio da će na temelju tog izvještaja sazvati upravno vijeće i zatražiti očitovanje od ravnateljice i ništa drugo.

Meri Bandl Valeš: ”Dječji vrtić u svom planu i programu rada ima naveden program za zimovanje djece, koje međutim nije odobrilo ministarstvo. Na koji način su poslana djeca na zimovanje ( njih 10-ero) sa dvije tete, kojima nisu isplaćene dnevnice  2 x 1000 kn za 5 dana, upravo iz navedenog razloga, iako po čl. 82. Pravilnika o radu dječjeg vrtića takva naknada stoji za službeni put?”

Odgovor: Predsjednik GV je izjavio da je pitanje trebalo postaviti direktno ravnateljici.
Međutim, ona na prethodnoj sjednici nije bila prisutna kad je trebalo podnijeti izvješće o radu i financijsko izvješeće za dječji vrtić Tamaris.

Dakle, gradska ustanova dječji vrtić Tamaris ima ravnateljicu koja ne izvršava svoje obaveze, a čelnici Grada ništa ne znaju o tome.

 

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca