Aktualni sat tematske sjednice 04.12.2019.

Infrastruktura u industrijskoj zoni

Prva tema vijećnika LNM, Ante Juričev Grgića na tematskoj sjednici GV Grada Vodica je bila -Infrastruktura u industrijskoj zoni.

Glavni problem zainteresiranih sugrađana i budućih poduzetnika za industrijsku zonu su neriješena pitanja infrastrukture u tom području. Nedostatak osnovnih stvari koči poduzetnike u razvoju svojih djelatnosti.

”Da bi započeli svoje radnje i djelatnost trebaju čekati od godinu do dvije da bi se riješila infrastruktura. Što se može učiniti da se taj problem riješi? Prije izgrade sve objekte i ostalo, ali ne mogu ništa pokrenuti zbog struje, vode, a o kanalizaciji da ni ne govorim.”

Na ovo pitanje odgovorio je Marko Lugović, rekavši da je problem prepoznat u gradskoj upravi i da problem ima nekoliko aspekata, kao i da je pitanje na mjestu. Vrijednost dokumentacije za kompletno uređenje infrastrukture je oko 400 000 kuna i nominirali  su ga na ESI fondove. ”U ovoj fazi nismo prošli, jer smo dobili 400 000 kuna za dokumentaciju širokopojasnog interneta, a ona bi do Nove godine trebala biti predana za lokacijsku dozvolu nakon čega idemo u realizaciju ishođenja građevinske dozvole i aplikacije na fondove kako bi osigurali financiranje izgradnje infrastrukture kompletne zone.” Veliki problem ove zone je i dalekovod, a njegovo kabliranje su definirali kroz dvije faze.”Jedna je u mješovitoj zoni, od Zatonske gdje je trafostanica pa do same industrijske zone. Drugi dio se rješava kroz dokumentaciju industrijske zone. Na taj način po dobivanju svih dozvola i kasnije prilikom gradnje išli bi u kabliranje i otvorili zaštićene koridore pod tim dalekovodom da se u njima ipak može graditi i razvijati poduzetništvo. Odnosno, najveći problem postojat će dokle god se kablovi ne spuste u zemlju”.

         Foto:Infovodice

S obzirom na odgovor, vijećnik LNM, Ante Juričev Grgić postavio je i ključno pitanje vezano uz ovu temu, a to je, kada bi to moglo biti riješeno i postoji li vremenski rok? Ima dosta ljudi koji su zainteresirani, a i onih koji su već uložili svoj novac, a ne mogu ga početi vraćati dok ne počnu raditi. Neki su ušli i u kredite. Također, je li je ta zona u potezu aglomeracije ili u posebnom dijelu?

Pročelnik Lugović je odgovorio: ”Ona je točno prema opisu urbanističkog plana, za nju se radi dokumentacija te je u posebnom dijelu. Ta građevinska dozvola, nadam se da bi trebala biti gotova do početka lipnja, nakon toga sve ovisi o mogućnostima kako gradskog proračuna, tako i ESI fondova na koje smo se mi prijavili. Tu je oko 6 km prometnice i predviđam da tu neće biti mala sredstva za izgradnju. Vrijeme će pokazati hoće li to sve biti moguće u jednoj godini. Teoretski bi izgradnja mogla započeti u sljedećoj.”

Kao što vidimo iz priloženih odgovora, postoji nada, mogućnost i teorija. Pitanje je kada će praksa doći na red.

Objava Infovodice od 16.05.2019.
”Grad Vodice putem Plana javne nabave objavio je natječaj za izradu projektne dokumentacije uređenja poslovno – industrijske zone Mličevac, a radi se o području koji je omeđen prometnicama: zaobilaznica, stara magistrala i cesta Put Gaćeleze
Ovim uređenjem gospodarske zone poticat će se djelatnosti koje bi na kraju generirale cjelogodišnje zapošljavanje. ”

Marko Lugović:
„Urbanističkim planom uređenja u tom trokutu planirana je poduzetnička zona, a naš je cilj opremiti je infrastrukturno kako bi gospodarstvenici dobili uvijete za pokretanje bilo kakve djelatnosti koja će nadam se donijeti i nova radna mjesta“

Nameće se jednostavno pitanje: Koliko je objekata izgrađeno do objavljivanja natječaj za izradu projektne dokumentacije uređenja poslovno – industrijske zone Mličevac, te koliko će biti još izgrađeno dok bude gotova projektna dokumentacija?
Proizlazi li iz navedenog da se u Vodicama radi sve bez plana, a onda se izrađuju planovi i legalizira postojeće?!

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca