Aktualni sat tematske sjednice 04.12.2019.

Rješenja Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave iz 2019. godine

Druga tema vijećnice LNM, Meri Bandl Valeš na tematskoj sjednici održanoj 04.12.2019. je bila – Rješenja Državne komisije za kontrolu javne nabave iz 2019. godine

”S obzirom da smo na prijašnjim sjednicama dobili podatak kako je za izvođača radova za dječji vrtić u Dočinama odabrana firma M –P Beton iz Solina, te da je naknadno utvrđeno da ista firma nije dostavila kompletnu dokumentaciju, te je odabrana druga firma, Minigradnja d.o.o., možete li mi objasniti postupak nakon raspisivanja natječaja za izvođača radova, tko sudjeluje u tom odabiru, tko snosi odgovornost u slučaju žalbe Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave, i na koncu tko snosi troškove postupka. Isto pitanje odnosi se i na Elos d.o.o. Solin, s obzirom da po pitanju javne rasvjete Grad učestalo naručuje upravo od te firme. Dakle, da li je bilo takvih žalbi i troškova? Tko je vlasnik firme Minigradnja d.o.o. koja će izvoditi radove na dječjem vrtiću?

Pročelnik Lugović je odgovorio da nije bio problem u nedostatku dokumentacije vezano za M-P Beton iz Solina i Minigradnje, nego jedan dio na troškovniku nije bio uvršten pa je time odbačena ponuda N-P Beton, a prihvaćena dokumentacija Minigradnje. Po pitanju odgovornosti i tko sudjeluje u odabiru prijavljenih ponuda na natječaj, nije bilo konkretnog odgovora. Što se tiče Rješenja Državne komisije za kontrolu javne nabave iz 2019. godine, po riječima pročelnika Lugovića, njih nije bilo. Dake, u 2019. godini Grad Vodice nije imao takve žalbe niti je isplatio nikakve troškove žalbenog postupka.

Nakon izjave gosp. Lugovića, vijećnica LNM, Meri Bandl Valeš dostavila mu je isprintana 2 rješenja i to:

1.) Rješenje Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave po žalbi Elos d.o.o

2.) Rješenje Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave po žalbi
Minigradnja d.o.o.  

        

U nastavku možete jasno vidjeti ta rješenja, kao i podatak da je Grad Vodice dužan isplatiti firmi Elos d.o.o. 10.000 kn žalbenog postupka.

Rješenje Državne komisije za kontrolu javne nabave je od 01.travnja 2019. godine, a nalaže se da Grad Vodice  u roku od 8 dana od dana javne objave rješenja na internetskim stranicama Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave, naknadi žalitelju Elos d.o.o. Solin troškove žalbenog postupka u iznosu od 10.000 kuna.

 

Iznad je prva stranica rješenja, dolje su stranice 2,3,4 i 5.

 

Rješenje Državne komisije za kontrolu javne nabave od 08. svibnja 2019.godine u kojemu Minigradnja d.o.o. Vodice odustaje od žalbenog postupka, pa je shodno tome žalitelj nema pravo na troškove žalbenog postupka po čl.431., stavak 4. ZJN 2016.

Na pitanje vijećnice Bandl,tko je vlasnik firme Minigradnja d.o.o. koja će izvoditi radove na dječjem vrtiću – pročelnik Lugović je odgovorio da ne zna. Vrlo zanimljiva situacija s obzirom da je u pitanju 25 milijuna kuna troškova iz gradskog proračuna. Vijećnica je pročelniku Lugoviću nakon ovog odgovora pokazala isprintane dokumente koji se mogu naći na Googlu na kojima je uz naziv firme Minigradnja d.o.o. adresa kao na slici dolje te kuća Saborske zastupnice Branke Juričev Martinčev i njezinog supruga Rade Juričev Martinčev koji ima građevinski obrt Pipić. Ukoliko su podaci na Googlu netočni, gospoda mogu slobodno tužiti Google – poručila je vijećnica.

 

 

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca