Aktualni sat tematske sjednice 04.12.2019.

Temelji dječjeg vrtića 

Druga tema aktualnog sata tematske sjednice GV Grada Vodica, vijećnika LNM, Ante Juričev Grgića – Temelji dječjeg vrtića.

Vijećnik LNM, Ante Juričev Grgić:

”Radovi su počeli na dječjem vrtiću, i ovih dana prođem autom…, i zanima me što se radi tamo kao i svakog građanina Vodica. Moje pitanje je ( možda će zvučati malo sarkastično), da li se radi dječji vrtić ili nuklearna centrala po onim temeljima? Onoliko željeza, onoliko betona…., i sad počinje biti jasno zašto će vrtić u Vodicama doći 29 milijuna kuna  dok se u drugom županijama rade za 4, 5 ili 6 milijuna kuna. Ima li netko iz struke da mi  kao laiku objasni ima li potrebe za onakvim temeljima, onoliko željeza i onoliko betona?”

 

  • Trebali bi pozvati kontrolu, projektanta i sve bi trebali pozvati…  –  rekla je Gradonačelnica…ili bi mogao gospodin Lugović reći
  • Trebalo bi završiti građevinski fakultet i sve bi bilo jasno – kaže pročelnik Lugović.
    Postoje pravilnici, norme…koja je potresna zona…zna se koji je utjecaj vjetra, sve to određuje…zna se koja je dinamička sila…znači…koja je statička sila…sve to ima razloga…svako malo se ti pravilnici mijenjaju…i u skladu s time se radi.

Logika: Ako bi svi vijećnici trebali završiti građevinski, pravni, i ostale fakultete  da bi znali sve odgovore na pitanja, onda ne bi trebalo ni postavljati pitanja jer svi sve znaju. Ako se ista logika primijeni na Gradonačelnicu, zašto onda ona ne odgovara na sva pitanja, nego ih prepušta svojim stručnim službama?!

Juričev Grgić: ”Gledajući temelje kuća, zgrada i ostalih objekata ne mogu se oteti dojmu kakav je to nesrazmjer tih temelja u odnosu na druge objekte. Ne mogu, a da se ne vratim unazad desetak godina kad je građena ulica Ante Starčevića gdje je napravljen zid od 15 cm,  a ispod njega je temelj od metra. I ako se dogodi neka katastrofa da dođe do potresa ili slično, u Vodicama će ostati samo vrtić i zid u ulici Ante Starčevića. Stare kuće i ostalo će se srušiti jer nisu rađene po standardima i nije ispoštovano koliko treba biti željeza itd….To govorim kao laik koji prolazi ulicama grada, ali ljudi me pitaju da li ja to vidim. I ja, kao trenutni vijećnik, moram to pitanje postaviti na Gradskom vijeću.”

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca