Aktualni sat Županijske skupštine

ACI, škola, bazne stanice, projekt Gumno…

Danijel Lasan Zorobabel i Marko Mačukat, članovi Liste našeg mista na Nezavisonoj  listi Stipe Petrine, na Županijskoj skupštini održanoj 14.05.2019.godine u Šibeniku postavili su niz pitanja vezanih uz Grad Vodice.
Kada se postavi pitanje ACI marine u Vodicama na županijskoj skupštini, onda je to uvijek u ingerenciji Grada Vodica, a kad se isto pitanje postavi na sjednici GV Grada Vodica, onda je to u ingerenciji Županije. Čija je ingerencija i  gdje su dokumenti o ACI marini u Vodicama? Zašto ih nemaju ni Grad Vodice ni Županija?
Zašto još uvijek nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi za Osnovnu školu u Vodicama koja je u nadležnosti Županije?
Bazne stanice također nisu u ingerenciji Županije, a ni Grada Vodica…Tko je odgovoran za njih i tko izdaje takve dozvole? Što je Županija poduzela kako bi se problem riješio?
Koji je raskorak u izjavama Gradonačelnice Vodica i Župana vezano uz projekt Gumno?! U prvom slučaju radovi se ne nastavljaju, a u drugom idu dalje. Postoji li pozadina slučaja Gumno i koje su informacije građanima Vodica nedostupne?

Ovo je tekst koji je objavljen na portalu Šibenik.In, a kompletnu objavu možete pogledati na ovom linku:

https://www.sibenik.in/zupanija/vijecnicima-su-danas-na-repertoaru-bile-zupanijske-cigare-od-400-kuna-zaposljavanje-nelle-slavice-i-vodicko-supergumno/107016.html

 

”Danijel Lasan Zorobabel s Nezavisne liste Stipe Petrina ponovno je povukao pitanja o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa vodičke Osnovne škole, kao i ACI marini u Vodicama,  a prokomentirao je i natječaj za izbor ravnateljice NP Krka i pitao Dujića zašto nije zaštitio Ljiljanu Zmijanović koja je hrvatska braniteljica.”

Foto: Šibenik.In

Vodičke teme: ACI marina, Posjetiteljski centar  u Račicama i zračenje baznih stanica

”Na pitanje koliko ACI marina i luka planira županija napraviti u Vodicama, te koje kategorije luke i marine, Zorobabelu je odgovorila pročelnica za pomorstvo Jadranka Fržop.

Na području grada Vodica sve se radi temeljem prostornog plana, u Srimi imamo luku otvorena za javni promet 400 vezova. U Vodicama će biti što predvidi grad Vodice u njihovoj ingerenciji su prostorni planovi, u planu proširenje od malog parapeta do loma sa autobusnim kolodvorom, a što će biti ispred stare škole još se ne zna – odgovorila je Fržop na što je  Zorobabel rekao da ne zna čemu služi županija ako je sve u nadležnosti Vodica.

Još jedan vodički vijećnik s NL Stipe Petrine Marko Mačukat potegnuo je pitanje o izgradnji Posjetiteljskog centra u vodičkim Račicama, takozvanom ‘gumnu’, a župana je pitao i tko provodi nadzor nad razinama zračenja elektormagnetskih stanica kojih je u Vodicama čak osam.

– Da li je istina da se nastavlja sa procesom izgradnje Posjetiteljskog centra u Vodicama, koliko se planira proračuna potući na to područje. Tamo nestaju novci, taj projekt proždire novce. Na vodičkom Gradskom vijeću došlo je do razgovora da ništa neće biti od Posjetiteljskog centra pa me zanima je li netko sebe reklamira, hoće li ista biti od ‘gumna’ kad gradonačelnica kaže da je zadovoljna da se to neće raditi. Zanima me i tko provodi nadzor nad razinama zračenja elektromagnetskih stanica kojih je 8 u Vodicama,  a jedna je na 80 metara od budućeg vrtića. Prije 2 dana čovjek je isjekao kabele jer mu je dosadilo da mu to bude kraj kuće, građani su potpisali peticiju, zanima me tko nadzire razine zračenja – pitao je Mačukat.

Pauk je odgovorio da projekt Posjetiteljskog centra u Račicama ide dalje, te da je pred ishodovanjem građevinske dozvole nakon čega se ide u drugu fazu projekta financiranog iz EU fondova.

– Vodice će imati vrhunski turističko posjetiteljski objekt. Postojale su inicijative za prenamjenu, ali ne možemo mijenjati ono za što smo dobili zeleno svjetlo od Europe. Što se tiče baznih stanica, to nije u našoj ingerenciji, nemamo nikakve potvrde o kancerogenosti, to su druge struke i ingerencije.”

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca