Dva mjeseca za – Ambulantu i Ljudevita Gaja

Kad će sustav MEP biti premješten kod zgrade policije i kod dječjeg vrtića!?

Nakon objave Liste našeg mista i slikovnog prikaza u kojemu je jasno vidljivo da sustav MEP koji je premješten sa zgrade ambulante u ulicu Ljudevita Gaja ne pokazuje novu lokaciju, već da i dalje pokazuje lokaciju Vodice – Ambulanta, nadležni u Gradu ispravili su pogrešku nakon čega sustav MEP prikazuje lokaciju Vodice – Ljudevita Gaja.

S obzirom da su na dvije spomenute lokacije izvršena mjerenja, te da je iskorišteno 2 mjeseca od mogućih 3 i po na koliko je sustav MEP iznajmljen po cijeni od 19 600 kn + PDV, javnost zanima kada će sustav MEP biti premjeten na nove lokacije – kod zgrade policije (ulica Ante Lasan Kabalera) i kod novog dječjeg vrtića u Dočinama?

Spomenimo i podatak da je LNM na sjednici GV prvi put postavila pitanja o baznim stanicama i izračunima štetnog zračenja početkom 2019.godine. S obzirom da na pitanja LNM od strane Grada nije odgovoreno, uputili smo zahtjev  na pristup informacijama u ožujku 2019. i zatražili odgovor. Odgovor je odbijen, ali je ipak dostavljen nakon rješenja Povjerenika za informiranje iz Zagreba. Tek tada, u  prosincu 2019. god., točnije 29.12.2019. Grad iznajmljuje sustav MEP od Instituta Končar.  Dakle, u Vodicama nikada nisu izvršena takva mjerenja, što je i dokazano odgovorom na zahtjev! Spomenimo samo i podatak da su bazne stanice na zgradi policije postavljene još 2012. godine! 

Treba li LNM svaki put ukazivati na nepravilnosti vezano uz bazne stanice i izračune mjerenja, ili nakon dva prosvjeda građana, Grad čeka i treće prosvjede?!

Slike prikazuju lokaciju i mjerenja 27.01. 29.01. 30.01. i 31.01.2020.godine,
Vodice – Ljudevita Gaja.

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca