Iz Leća ”cure” informacije kao kroz sito

Dokument o uporabi radnog stroja

LNM je došla u posjed dokumenta kojim se  dokazuje najam radnog stroja koji je naveden u javnoj nabavi tvrtke Leć d. o.o za 40.000 kn godišnje, i to za 2019. i 2020. godinu. Ovo je jedan od računa koji je ispostavio gosp. Kovačević za najam tog radnog stroja.

S obzirom da smo na primjeru Natječaja o najmu prostora u zgradi ex. Stare škole vidjeli kako se natječaji u Gradu Vodicama namještaju, koverte otvaraju prije isteka samog natječaja, i postavljaju table, nameće se i jednostavno pitanje, da li je ovo odraz izvlačenja novca iz tvrtke Leć d.o.o. , te namještanju natječaja za izvođenje radova istom privatnom poduzetniku u Gradu Vodicama?!

Gradska tvrtka Leć d.o.o. je  u podacima o javnoj nabavili navela iznos od 200.000 kn za novi kamion, kao i 120.000 kn za novi osobni automobil, dok se za najam radnog stroja privatnom poduzetniku isplaćuje 40.000 kn godišnje. Iz ovoga prizlazi da tvrtka Leć nije u mogućnosti kupiti taj mali radni stroj koji je očito neophodan za rad pa se koristi najam.  Naime, radi se o najmu malog bagera koji jednom godišnje premjesti nekoliko dasaka s jednog kraja na drugi ili se provoza po terenu da ne bi zahrđao od stajanja.

 

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca