Izračun MEP sustava u Vodicama

Gradonačelnica Vodica prodaje maglu građanima?!

Zašto je utrošen novac iz gradskog proračuna 19600 kn + PDV?

Građani Vodica, jeste li dobili izračun MEP sustava postavljenih baznih stanica u Vodicama?!

Podsjetimo: Od kada su postavljene sve bazne stanice u Vodicama, nikada nije izvršeno mjerenje štetnog zračenja i utjecaj na zdravlje ljudi. Na sva pitanja koje su vijećnici LNM postavljali gradskoj vlasti, nije odgovoreno. Zahtjev za pristup informacijama o podacima mjerenja je – odbijen. Nakon žalbe i rješenja Povjerenika za informiranje, dostavljen je podatak od Grada da ne postoje takva mjerenja.

Grad Vodice, tek nakon navedenog, iznajmljuje MEP sustav od Instituta Končar. Na pitanje vijećnika koje su lokacije predviđene za mjerenje štetnog zračenja, gradonačelnica odgovara da je oformila poseban tim koji vodi ing. Ivan Meštrov, i koji je napravio detaljan plan postavljanja MEP sustava. Ovoj izjavi pridružuje se i pročelnik Marko Lugović koji nadopunjuje izjavu da MEP sustav nije fiksan i da se lako može premjestiti na druge lokacije.

Podsjetimo i na činjenicu da je MEP sustav iznajmljen od Instituta Končar 29.11.2019. na tri i po mjeseca po cijeni od 19600 kn + PDV, prema riječima pročelnika Lugovića. Prva lokacija na koju je MEP sustav postavljen je zgrada Ambulante. Na toj lokaciji MEP sustav je bio 48 dana! Iako je LNM u nekoliko navrata pisala o tome da na toj lokaciji nema štetnog zračenja i postavljala pitanje, da li se radi izračun o nepostojanju štetnog zračenja kako bi se postavila nova bazna stanica upravo na tom mjestu, odgovora nije bilo. A upravo to se kasnije i dogodilo – postavljena je nova bazna stanica na zgradu ex Dekor!

Firma koja je postavila baznu stanicu na zgradu ex Dekor, u neposrednoj blizini ambulante, pedijatrije i ljekarne, imala je i zaštitare kako bi ovo postavljanje prošlo neometano od strane građana. Podsjetimo kako su na istom mjestu održana dva prosvjeda građana protiv postavljanja bazne stanice.  LNM je pretpostavila da izračun mjerenja MEP sustava na ambulanti nije ništa drugo nego razlog za postavljanje nove bazne stanice, što je i objavljeno na stranica LNM. Da li je ovo uvod za postavljanje 5G mreže ili je na istoj zgradi sve postavljeno upravo za 5G mrežu??!! Postavljati baznu stanicu uz zaštitare upravo navodi na to…

Ovo je objava LNM o premještanju MEP sustava na novu lokaciju, vezano uz objavu na Infovodice:

Nakon 48 dana, točnije 16.01.2020., MEP sustav je premješten na ravni krov kuće u ulicu Ljudevita Gaja. Na toj poziciji je od 16.01.2020. do danas, 03.04.2020. Kakav izračun mjerenja MEP sustav pokazuje na toj lokaciji? U granicama normale?…jer bazne stanice su na visini, na vrhu hotela Olympia i hotela Imperijal.

Bazna stanica na hotelu Olympia:


Bazna stanica na hotelu Imperial:

Na upit LNM kada će sustav MEP biti premješten na sporne lokacije kod zgrade policije i kod novog dječjeg vrtića, te na ostale lokacije gdje su bazne stanice, nema odgovora od vladajućih. Gradonačelnica je oformila stručni tim, na čelu sa ing. Meštrovom koji je bio toliko stručan da nije bilo potrebe napraviti mjerenja za slijedeće bazne stanice:

Bazna stanica u blizini dječjeg vrtića:


Bazne stanice na zgradi policije:


Bazna stanica na hotelu Skala:

Bazna stanica na hotelu Punta:

 

Vrlo je zanimljiv podatak, da od postavljanja MEP sustava 29.11.2019. protekom tri i po mjeseca, sustav je trebao vršiti mjerenja najkasnije do 15.03.2020.! Prema podacima koje smo pratili i koje možete vidjeti dolje, MEP sustav je isključivan i pokazuje nagli pad, i vrijednosti nula po nekoliko sati. Nakon toga ponovo ”kao radi” i nešto prikazuje?! Očitava li taj MEP sustav stvarne vrijednosti ili nam prikazuju neku vrstu snimljenog materijala?!  Pri postavljanju sustava na lokaciju Ljudevita Gaja, uređaj je prikazivao poziciju Ambulanta,pa je upitna i sama ispravnost uređaja ili postavljanje uređaja?! Zašto je MEP sustav na lokaciji Ljudevita Gaja još uvijek, a prema podacima koje pokazuje?! Zašto je prekoračen rok najma MEP sustava?! Zašto MEP sustav u periodu najma od tri i po mjeseca nije premješten na ostale sporne lokacije kod zgrade policije, dječjeg vrtića i sva ostala mjesta gdje su bazne stanice?!

Istek roka najma MEP sustava bio je prije početka problematike vezane za korona virus, pa prema tome, vladajući se ne mogu pozivati na novonastalu situaciju!

Dakle, poštovani građani, ovo je rezultat vašeg potrošenog novca iz gradskog proračuna! Ovo je rezultat mjerenja koje je obećala Gradonačelnica! Ovo je odraz brige Gradonačelnice i liječnice za svoje građane! Ovo je pokazatelj na koji način Gradonačelnica i liječnica brine čak i o onim najmlađima – djeci, jer su u njezinom mandatu usvojena od strane HDZ+HSS dva prostorna plana u kojima nije došlo do skidanja bazne stanice u blizini vrtića, već je postavljena i nova na lokaciji gdje je ambulanta, pedijatrija i ljekarna!
Pitanje je da li je dozvolila i uvođenje 5G mreže?!

Interesantan je i podatak da oko postavljanja bazne stanice na zgradu ex Dekor nije bilo ni jedne objave na Infovodice, kao da se nije ni dogodilo. Toliko o objektivnom informiranju građana od strane istog.

LNM predlaže Gradonačelnicu Grada Vodica, Nelku Tomić za nagradu Grada Vodica, za odličan rad na poslovima Gradonačelnika, te  zbog izuzetnog doprinosa na očuvanju zdravlja građana Vodica, a posebno djece!

   Ova  bazna stanica na zgradi ex Dekora je kruna njezinog mandata. Aplauz!

Ovdje možete vidjeti izračune MEP sustava od 17.02.2020. do 03.04. 2020. Obratite pažnju na izračune sa stanjem nula kao i pojedine gde je po satu stanje nula jer je sustav isključen!  Izračune prije 17.02. možete vidjeti na našim prijašnjim objavama vezano za MEP sustav.

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca