Kako se provode mjere zaštite od korona virusa u Vodicama – 27.03.2020.

Mjere zaštite od korona virusa ne vrijede za radnike građevinskog lobija?!

Poštujući sve donesene mjere zaštite od korona virusa koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a tako i Stožer civilne zaštite na lokalnoj razini u Vodicama, svi građani Grada Vodica pridržavaju se tih mjera.

Prema natpisima objavljenim na Infovodice, sve je pod kontrolom, a gradonačelnica i dogradonačelnik zahvaljuju svima na pridržavanju mjera zaštite. Stožer civilne zaštite na čelu sa dogradonačelnikom Vodica ima potpuni nadzor nad svime što se događa u Vodicama, pa nema ni dojava o kršenju mjera zaštite kao ni sankcioniranju istih.

Prema uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i donesenoj mjeri o strogom ograničavanju zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima dolazimo do zaključka kako se ova mjera ne odnosi na građevinski lobi, jer obavljaju posao na privatnoj kući, a radnici do nje ne dolaze u grupama privatnim automobilima, kombijima, kamionima i sl. nego sigurno padobranom. Osim toga, ovi radnici su sigurno cijepljeni posebnim cjepivom jer mogu raditi u grupi do 20 ljudi. Isto tako, ti isti radnici, po završetku radnog vremena idu svojim kućama u kojima nema nikoga koga bi mogli zaraziti. Hrana koju kupuju ti radnici je u posebno specijaliziranim trgovinama samo za njih kako ne bi zarazili druge građane u slučaju da cjepivo koje su dobili nije djelotvorno.

Dakle, dolazimo do zaključka, kako je uz nužno potrebno osoblje za provođenje mjera od korona virusa ( medicinsko osoblje, policija, vatrogasci, radnici  zaposleni u trgovinama s hranom i sl.) nužno potreban i rad na izgradnji novih kuća i apartmana.

Snimak prikazuje radnike na građevinskom objektu kod Pelajića, a ista slika može se vidjeti i na drugim građevinskim objektima na putu prema Tribunju.

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca