Kredit za vrtić podignut… rate stižu na naplatu… od temelja ni traga 

Izjava dogradonačelnika Stipe Bosotina 16.04.2018.godine, na aktualnom satu 7 sjednice Gradskog vijeća o početku izgradnje dječjeg vrtića i kreditnom zaduženju

Novi saziv Gradske vlasti ( skoro 2 godine) preuzeo je izrađenu dokumentaciju za izgradnju novog dječjeg vrtića, ali do danas nema ni traga o početku radova. U video snimci  od 16.04.2018. možete poslušati izjavu Dogradonačelnika i kako se daju obećanja…

Na slikama možete vidjeti današnje stanje terena u Dočinama gdje je predviđena izgradnja dječjeg vrtića, kao i bazne stanice koje su još uvijek u neposrednog blizini tog terena. Namjerava li Gradska vlast razmjestiti bazne stanice štetnog zračenja prije izgradnje dječjeg vrtića i hoće li radovi na izgradnji vrtića započeti tek pred same nove izbore?! Koliko će se uplatiti rata kredita iz gradskog proračuna od poreznih obveznika prije početka radova?!
 

 
Ovo je tekst koji je LNM objavila na facebook stranici nakon održane 7 sjednice GV Grada Vodica 16.04.2018. godine:

IZGRADNJA VRTIĆA
Prema riječima dogradonačelnika Stipe Bosotina, na aktualnom satu 7 sjednice GV Grada Vodica od 16.04.2018. izgradnja vrtića u Vodicama kreće na jesen, uz kreditno zaduženje od 20.000.000,00 kn.
Iako je bilo govora da će se novac dobiti prijavom na natječaj od Ministarstva regionalnog razvoja i dobivanjem novca iz europskog fonda, to se nije dogodilo, zbog propisanog kriterija.
Ovdje je izostavljen podatak da se za 2018. godinu podiže kredit u iznosu od 4.000.000, 00 kn za početak radova izgradnje vrtića na jesen, a 16.000.000,00 kn kredita se podiže za izgradnju istog u 2019. godini. Za ovu odluku glasovalo se na Proračunu Grada sa 7 glasova protiv – od oporbe, te 8 glasova za – od strane HSS + HDZ.
Zanimljiv je i podatak da se i na samoj službenoj stranici Grada nalazi tekst koji govori o iznosu koji će biti iznad navedenog: ”Međutim, građevinski radovi i opremanje ustanove iziskuju znatna materijalna sredstva, procijenjena vrijednost je viša od 20 milijuna kuna.”
Ovo je link na kojemu to možete i provjeriti:
http://www.grad-vodice.hr/novosti/2018/untitled-resource
Isto tako, različiti mediji ,u različito vrijeme, izvijestili su isto to o premašivanju navedenog iznosa, a prema riječima gradonačelnice Nelke Tomić. Ovo su neki od linkova gdje se možete uvjeriti u to:
http://www.infovodice.com/…/9557-grad-vodice-samostalno-kre…
”Međutim, građevinski radovi i opremanje ustanove iziskuju znatna materijalna sredstva, procijenjena vrijednost je viša od 20 milijuna kuna.”
https://lokalni.vecernji.hr/…/dizu-kredit-od-cetiri-milijun…
”Građevinski radovi i opremanje ustanove iziskuju znatna materijalna sredstva, a procijenjena vrijednost je viša od 20 milijuna kuna”
Nameće se vrlo jednostavno pitanje: Da li će izgradnja vrtića iznositi 20.000.000, 00 kn     ( ili i više, s obzirom da je u pitanju kredit) ili ćemo dobiti novu plažu Vrulje gdje se ne zna koliko će u konačnici iznositi?

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca