Lista kandidataKANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA,
nositeljica liste MERI BANDL VALEŠ
ZA GRADSKO VIJEĆE GRADA VODICA

Meri Bandl Valeš rođena je 01. 01. 1966. godine u Šibeniku, djevojačkog prezimena Čićin Karlov (otac iz Vodica, majka iz Prvić Šepurine). Živi u Vodicama. Majka je jednog sina. Stekla je diplomu bacc. admin. publ na Pravnom fakultetu u Splitu, smjer Stručni upravni studij. Sudjelovala je u sportskim udrugama: Plivačkom klubu Olympia i rukometnom klubu Olympia. Dugi niz godina učestvovala je i u kulturnim udrugama: kao tajnica i član Pjevačkog zbora Lira. osnivač i član klape Oršulice, te član klape Mela iz Murtera. Sa kulturnim udrugama ostvarila brojne uspjehe te gostovala u mnogim gradovima kako u Hrvatskoj tako i u Europi. Kao samostalni obrtnik radila je 12 godina, a 2004. godine zapošljava se u Hrvatsku lutriju gdje radi do danas. Od 2018. godine vijećnica je Gradskog vijeća Grada Vodica i predsjednica kluba vijećnika Liste našeg mista.

„Nikad nisam bila član ni jedne stranke, ali s obzirom na situaciju koja se iz godine u godinu ponavlja u našem gradu, priključila sam se ljudima iz Liste našeg mista zbog istih ili vrlo sličnih ciljeva u smislu promjene vlasti kao i promjene za boljitak našeg grada, jer smatram da Grad Vodice nije dovoljno napravio za svoje sugrađane, već da je prevladavao samo osobni interes. Smatram da Grad nije u službi građana, kao što bi trebao biti. Kroz rad u Gradskom vijeću morala sam se upoznati sa mnogim zakonima i pravnim aktima kako bi ušla u problematiku funkcioniranja Grada te svih gradskih ustanova i trgovačkih društva.”KANDIDAT NA KANDIDACIJSKOJ LISTI GRUPE BIRAČA,
nositeljica liste MERI BANDL VALEŠ
ZA GRADSKO VIJEĆE GRADA VODICA

ANTE JURIČEV GRGIĆ bacc.crim.

Rođen 16. 03. 1973. u Šibeniku, s prebivalištem u Vodicama. Oženjen, otac četvero djece. Umirovljeni časnik MUP-a, hrvatski ratni vojni invalid. Po završetku osnovne škole u Vodicama odlazi na školovanje u Zagreb gdje 1991. Završava Srednju školu unutarnjih poslova. Od 01.07.1991. u 18. godini života postaje pripadnikom djelatnog sastava MUP-a Republike Hrvatske i kao hrvatski dragovoljac i policajac specijalac specijalne jedinice policije PU Šibensko-kninske sudjeluje u obrani suvereniteta RH u Domovinskom ratu do 30 .06.1996. i nastavlja s radom u istoj do umirovljenja 27.7.2007.

Diplomirao je na Višoj policijskoj školi Fakulteta kriminalističkih znanosti u Zagrebu i stekao stručno zvanje kriminalista i zvanje Višeg policijskog inspektora. Zalaganjem i stalnom željom za usavršavanjem završio je obuku za vođe specijalističkih grupa u specijalnim jedinicama policije, obuku za vojnog padobranca gardijskog desantnog pješaštva, tečajeve GSS-a, alpinizma, speleologije te postao Instruktor specijalističke obuke i Zapovjednik voda Specijalne jedinice policije MUP-a RH. Umirovljen je nakon 16 godina rada u djelatnom sastavu MUP-u RH kao časnik i hrvatski ratni vojni invalid.
Pružajući direktan otpor neprijateljskim snagama tijekom Domovinskog rata višestruko je odlikovan i to:
– Spomenica Domovinskog rata 1991-1992
– Spomenica Domovinske zahvalnosti
– Medaljom „Oluja“
– Odličjem „Reda hrvatskog pletera“
– Odličjem „Red hrvatskog trolista“.

Aktivni je član Udruge Specijalne policije iz domovinskog rata UHBDDR Vodice, HVIDR-a Vodice, osnivač, prvi tenor i trenutni predsjednik klape Bunari, aktivni član dragovoljnih davatelja krvi DDK Vodice neprekidno od 1991.god., aktivni član župnog pjevačkog zbora, humanitarne udruge Daj pet od srca – Vodice, osnivač i član atletskog kluba Okit Vodice. Bio je članom Vodičkih žudija, Pjevačkog zbora Lira (1995-2000), osnivač i član klape Godimenti, osnivač i član Planinarskog društva Klen Vodice, aktivan djelatnik DVD-a Vodice, član upravnog odbora DVD Vodice.

Rado sudjeluje u svim crkvenim, kulturnim i sportskim događanjima Grada. Istinski je zaljubljenik u prirodu i rekreativnih aktivnosti, trekinga, planinarenja, ronjenja, plivanja, a velik dio svog vremena provodi u prirodi u svom masliniku. Politički dosada nije bio aktivan niti član neke stranke, ali je zato bio aktivan kao simpatizer civilnih udruga GROZD, U ime obitelji pri sakupljanju potpisa u referendumu o braku; referenduma o biranju zastupnika imenom i prezimenom. Jedan je od organizatora velikog prosvjeda na starom groblju kod hotela Punta 2011. g. i prosvjeda protiv izgradnje u zaštićenom priobalnom pojasu Vodica 2017.g. kao aktivist građanske inicijative.

„Želim se isključivo lokalno politički aktivirati i to na Nezavisnoj listi našeg mista, jer sam po prvi puta osjetio da postoji jedna skupina istomišljenika, kojima je ljubav za Vodice iznad sitnog osobnog interesa, što se vješto umata u interes stranke ma kojeg ideološkog ili svjetonazorskog predznaka, a koji se uvjek ciljano potenciraju i stvaraju podjelu među građanima i sa kojom se nikad neću pomiriti, jer za mene u Vodicama postoji samo jedna stranka, jedna opcija i jedan interes, a to je VODICE.“.KANDIDAT NA KANDIDACIJSKOJ LISTI GRUPE BIRAČA,
nositeljica liste MERI BANDL VALEŠ
ZA GRADSKO VIJEĆE GRADA VODICA

IVICA LATIN

Rođen 05.10. 1967. god. u Šibeniku, živi u Vodicama. Hrvatske nacionalnosti. Oženjen, otac dvoje djece tinejdžerske dobi. Osnovnu školu završio u Vodicama. Srednju školu završio u Šibeniku, gdje je stekao zvanje vozača teretnog motornog vozila. Hrvatski branitelj, od samog početka agresije aktivno uključen u obranu svojih Vodica. Bio je pripadnik 113. Šibenske brigade, a jedno vrijeme i pripadnik 142. Drniške brigade. Godinu dana je bio zaposlen u Autoremontu -Vodice. Nakon toga, 1989.god., putem natječaja se zapošljava u gradskom poduzeću ”Leć” gdje radi kao vozač do danas.

”Do sada se nisam aktivno bavio politikom. ali već godinama i godinama gledam sustavno stagniranje i zaostajanje mojih Vodica u razvoju, bilo da je riječ o gospodarstvu,sportu ili kulturi. Razgovarajući sa svojim mještanima uvidio sam da velika većina dijeli isto to mišljenje. Od samog početka aktivan san član Liste Našega Mista jer smatram da sam našao dobru i hrabru grupu ljudi različitih svjetonazora kojima je istinski cilj napredak naših Vodica i vraćanje osmijeha na lice našim sugrađanima.

Moje je geslo: Ne prihvaćam stvari koje ne mogu promijeniti. Mijenjam stvari koje ne mogu prihvatiti.”


Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca