LNM potaknula premještanje MEP sustava?

Pročelniče Lugoviću: Zašto trošite vrijeme i novac poreznih obveznika?
19.600 kn + PDV  MEP sustav

Postavite MEP sustav kod novog vrtića u Dočinama, kod zgrade policije i kod hotela Skala!

Prema dopisu Marka Lugovića, Pročelnika Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo,od 13.01.2020. sustav za mjerenje elektromagnetskih polja – MEP  iznajmljen je 29.11.2019. i vršiti će mjerenje 3 i po mjeseca.

Na lokaciji Ambulanta postavljen je 29.11.2019. i premješten na novu lokaciju u ulicu Ljudevita Gaja 16.01. 2020. Dakle, na lokaciji Ambulanta  gdje nema u blizini baznih stanica bio je ukupno 48 dana! Koliko dana bi još bio na istoj poziciji da nije bilo objave LNM?

Iako su bazne stanice  kao tema Liste našeg mista bile više puta na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća, te je LNM ukazala na problem bazne stanice u Dočinama, u neposrednoj blizini izgradnje novog vrtića, do današnjeg dana Grad Vodice nije napravilo ništa po pitanju uklanjanja iste, kao što nije ni navedena kao odabrana lokacija tzv. stručnog tima  za mjerenje MEP-a.  Upravo ova lokacija trebala je biti izabrana kao prioritet.

Isto tako, prije nekoliko godina stanovnici svih ulica Stablinac, ulice Ante Lasan Kabalere i svih sporednih ulica prema i sa ulicom Ljudevita Gaja te ostali građani Vodica prikupili su preko 1000 potpisa kako bi urgirali na Grad da poduzme nešto po pitanju uklanjanja baznih stanica na zgradi policije, zbog nizine postavljenih baznih stanica, zbog blizine obiteljskih kuća, staračkog doma, radnih mjesta djelatnika policije, turizma itd. Grad nije poduzeo ništa! Postavljanjem nove bazne stanice na hotel Skala, došlo je ponovo do organiziranja građanske inicijative i prikupljanja potpisa kako bi Gradska vlast poduzela nešto za uklanjanje iste. Međutim, ni ovaj put Grad Vodice nije poduzeo ništa. U dopisu gosp. Lugovića, ova lokaciji također nije navedena kao odabir tzv. stručnog tima za mjerenje MEP-a, a trebala je biti druga po važnosti.

Da li je ovo pokazatelj da Gradska vlast ne želi čuti, znati ni poštovati mišljenje svojih građana, kao što ovim činom pokazuju nebrigu prema zdravlju svojih građana, posebno onih najmlađih.

Glavno da je stručni tim kao prioritet odabrao lokaciju – Ambulanta – , lokaciju u čijoj blizini nema baznih stanica jer je građanska inicijativa spriječila njezino postavljanje,  i slavodobitno zaključio nakon 48 dana, kako je izračun nizak. Aplauz.

Ovdje možete vidjeti izračune MEP-a na dan 15., 13., 09.,  i 03.01.2020.

 

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca