Nove informacije o tvrtci Leć d.o.o.

Koliko je velika hobotnica?

LNM zahvaljuje svim građanima koji nam dostavljaju fotografije i informacije vezane za određene teme. Isto tako, zahvaljujemo i svima koji nas pratite na našem portalu i koji nam dostavljate dodatne informacije na naše objave.

U prošloj objavi, ”Iz Leća ”cure” informacije kao kroz sito”, dostavili smo vam podakte jednog od računa za najam radnog stroja  koji je ispostavljen tvrtci Leć, kao i dvije fotografije. Po novim saznanjima od jučer i danas,  ne radi se o najmu malog bagera kao radnog stroja, već tzv. kombinirke, odnosno malog radnog stroja koji ima više funkcija. Iz računa je vidljivo da je tvrtka Leć d.o.o. isplatila dvomjesečni najam tog radnog stroja privatnom poduzetniku u  iznosu od ukupno 7187,50 kn. Međutim, iznos od 250 kn po satu koji je naveden u računu, je iznos bez PDV-a. Dakle, jedan sat najma takvog radnog stroja iznosi 312.50 kn sa PDVom (250 kn + 25%PDV=312,50 kn). Osim toga, navedeni iznos koji se plaća po satu je ”goli” iznos najma, što znači da korištenjem takvog stroja tvrtka Leć toči gorivo, servisira ga i koristi svoje radnike za rukovanje takvim strojem. Nameće se jednostavno pitanje, da li je u nedostatku takvog stroja, a po potrebi tvrtke, jeftinije i jednostavnije naručiti obavljanje poslova koji zahtjevaju radove sa takvim strojem gdje bi se dobila kompletna usluga, što znači da bi osoba koja rukovodi tim strojem obavila poslove sa ispravnim strojem i svojim gorivom određeni broj sati. Da li je ovdje u pitanju neorganizacija posla ili pogodovanje određenim privatnim poduzetnicima?

Za 2 fotografije koje smo objavili vezano za ovu temu, dobili smo također dodatne informacije. Naime, radi se o dvije različite kombinirke, odnosno o dva različita vlasnika. Dakle, u jednom vremenskom periodu tvrtka Leć d.o.o je imala dvije kombinirke za korištenje i to jedna od privatnog poduzetnika, fima Kovačević gradnja- vlasnik Nino Kovačević, a druga od Minigradnje d.o.o. – vlasnik Ante Perica.

Ovo je fotografija na kojoj se nalazi kombinirka firme ”Kovačević gradnja” :

Ovo je fotografija na kojoj se nalazi kombinirka firme”Minigradnja d.o.o.”:

Trenutno nemamo saznanja po kojoj cijeni i koliko je tvrtka Leć d.o.o. iznajmljivala radni stroj od Minigradnje d.o.o.  Interesantna je činjenca da se u gradskoj tvrtci Leć d.o.o. servisiraju kamioni i radni strojevi, i unajmljuju radni strojevi građevinskih poduzetnika koji u konačinici dobivaju natječaje za izvođenje radova u Gradu Vodicama. Sjetimo se samo da je izvođač radova na novom dječjem vrtiću upravo Minigradnja, da ne nabrajamo ostale.

Logično je onda postaviti pitanje: Koliko je velika ova hobotnica?!

 

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca