Odgovor na vjećničko pitanje sa 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica

Tko je napisao dopis, odgovor na vjećničko pitanje i dostavio ga na sjednicu?

Na aktualnom satu 18 sjednice GV Grada Vodica, vijećnica LNM, Meri Bandl Valeš postavila je pitanje vezano uz Plavu zastavu:

”S obzirom da je u proračunu za 2019. godinu predviđen iznos za podizanje Plave i Bijele zastave, odnosno, 2 Plave – na Plavoj plaži i na Srimi, i Bijela zastava u iznosu od 120 kn, možete li mi reći nešto o Plavoj zastavi, kome se uplaćuje taj iznos, koliko točno i koji je razlog da se ove godine ta zastava nije zavijorila na predviđenom mjestu. Pošto smo na mnogim sjednicama upućivali pitanja vezana za onečišćenje mora i dobili smo odgovor da je kvaliteta mora neupitna, koji je razlog da ta zastava nije podignuta u 5 ili 6 mjesecu kao i prijašnjih godina ili je mislite podignuti za Božić?”

  • Odgovor na ovo pitanje ponudio je gosp. Marko Lugović : Zatražit ćemo odgovor Leća na ovo pitanje jer je on zadužen za to.

”Do sada je uvijek Gradonačelnica podizala tu zastavu, već 11 godina. Zbog čega je predviđen iznos u gradskom proračunu, ako je sad zadužen Leć d.o.o za to? Osim toga, Leć je dobio nagradu, priznanje za najuspješnije organiziran Dan Plave zastave u RH za 2019. godinu, projekt pod nazivom ” Jadran bez plastike”, a istovremeno u Vodicama nema Plave zastave.”

Odgovor na ovo pitanje je bio isti – Zatražit ćemo odgovor od Leća.

Sramotno je, da je ovaj odgovor vijećnica dobila u toku 19 sjednice  GV Grada Vodica, umjesto da ga dobije prije, tj. zajedno sa materijalima za 19 sjednicu. TKO GA JE NAPISAO I DONIO NA SJEDNICU? 

Ovo je navodno odgovor gradske ustanove, tvrtke Leć d.o.o., odnosno voditeljice pravne službe Danijele Martinović uz suglasnost direktora Stanka Birina, kao što stoji na kraju dopisa, bez pečata i bez potpisa, napisan na običnom A4 papiru. Oboje navedenih su bacc. admin.publ. i na Veleučilištu u Vodicama su imali predmet korespodencija! Dopis počinje riječima ”Poštovani,..” , a pitanje je uputila vijećnica LNM, Meri Bandl Valeš, što znači da dopis može početi samo kao ”Poštovana,…” U dopisu nije navedena ni osoba (vijećnik) kojoj se dopis upućuje! Znači li to da osoba koja je pisala ovaj dopis ne zna ni kome upućuje dopis?!   Svako pitanje koje vijećnici postave na sjednici GV i na koji su dobili odgovor da će im biti dostavljen pismenim putem, dostavlja se vijećniku koji je postavio pitanje, a kopije odgovora i ostalim vijećnicima. Kao što vidite iz navedenog, pitanje je postavila jedna osoba, a ne svi vijećnici. Osim toga, svaka tvrtka službene dopise šalje putem pošte uz evidenciju, što ovdje nije slučaj.

Originalan dopis tvrtke Leć d.o.o. možete vidjeti na dnu ove objave ( primjer Javni natječaj za zasnivanje radnog odnosa  tvrtke Leć d.o.o.) , pa procijenite sami je li riječ o dopisu i odgovoru tvrtke Leć d.o.o. ili je netko pisao odgovor u njihovo ime. U svakom slučaju, sramotno je jedno ili drugo. 

Dakle, u dopisu nema objašnjenja zašto je i kada Leć d.o.o. preuzeo dužnost vezano uz  podizanje Plave zastave, a istovremeno je u gradskom proračunu predviđen iznos za plaćanje Plave zastave. Tko plaća iznos od 33.000 kn? Grad ili tvrtka Leć d.o.o.? Iznos se naglo smanjio, u odnosu na iznos predviđen proračunom, što se može vidjeti u dopisu. Da li je to dokaz kako se ”napuhuje” gradski proračun, ili je u pitanju manji iznos kad se postavi pitanje o tome?!
Zbog čega Leć d.o.o. nije na vrijeme raspisao natječaj i osigurao nužno potrebnog spasioca kako bi zadovoljio uvjete za dobivanje Plave zastave? Pozivati se na završetak studentske godine kao objašnjenje zašto Leć nije ispunio uvijet na vrijeme, je krajnje neozbiljno kako od pravne službe tako i od direktora Leća. Da li su zadovoljeni svi ostali uvijeti ili ne?!   Navedena su 33 kriterija za dobivanje Plave zastave. Je li moguće da su zadovoljeni svi kriteriji osim što se zakasnilo sa spasiocem? LNM smatra da nisu.
Pod točkom 2., navedeno je da se podizanje Plave zastave može  izvršiti svečano ili ne,  po odluci nositelja Plave zastave. Na službenoj stranici Leć d.o.o. ne postoji takva Odluka, ni da će se svečano podizati, ni da će se podizati bez svečanosti.  U proteklih 11 godina uvijek se svečano podizala ta zastava u 5 ili početkom 6 mjeseca, i o tome se pisalo na Infovodice. 2019  na Infovodice nije bilo ni spomena o podizanju iste. LNM nije primjetila takvu zastavu. Da li je netko od građana Vodica primjetio Plavu zastavu 2019. godine kako se vijori ili ne?   

 Na stranicama tvrtke Leć d.o.o. https://www.lec.hr/plaze/plava-zastava, stavljene su STARE FOTOGRAFIJE podignute Plave zastave. Ni jedan podatak o podizanju Plave zastave u 2019. nema na stranici, a tvrtka Leć d.o.o. po prvi je put u toj godini zadužena za Plavu zastavu!

Dopise možete pročitati ovdje:   

 

 

Originalan dopis tvrtke Leć d.o.o. je na slici dolje, pa ga usporedite sa dopisima koje je vijećnica  LNM dobila navodno od iste tvrtke.

 

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca