Odgovor Pročelnika Lugovića – sustav MEP

Pristup informacijama:
Građani imaju pravo znati!

”Pravo na pristup informacijama jedno je od temeljnih ljudskih prava, doprinosi sprječavanju zloporabe i korupcije te predstavlja izazov za stvaranje odgovornije javne uprave. Dostupnost informacijama rezultira povećanjem povjerenja građana u nositelje vlasti i boljem vrednovanju rada javne uprave.”

Pročelnik Lugović: razina izmjerenih zračenja je vrlo niska na lokaciji – Ambulanta.
Naravno, kad na toj lokaciji nema baznih stanica u blizini – gospodine Lugoviću! 

Pitanje postavljeno od vijećnice LNM na sjednici Gradskog vijeća glasilo je:

Zašto se MEP uređaj postavio na zgradu ambulante kad u krugu više od 400 metara ne postoje bazne stanice? Što taj uređaj mjeri na tome mjestu? Zašto se uređaj nije postavio u Dočinama gdje je u izgradnji novi dječji vrtić i gdje se u neposrednoj blizini nalazi bazna stanica? Zašto se uređaj ne postavi u ulicu Ante Lasan Kabalera jer na zgradi policije ima 10 baznih stanica, kao i bazna stanica na hotelu Skala?

Gradonanačelnica je odgovorila: ”Taj uređaj je mobilan i može se premjestiti. Gospodin, naš,  inženjer Ivan Meštrov je sa stručnim timom analizirao lokacije za bazne stanice. Jedna od prvih je ta koju ste naveli (zgrada ambulante). Uređaj nije fiksiran, nema temelje i lako se može premjestiti na druge lokacije” Koje su ostale predviđene lokacije, dostavit ćemo Vam pismenim putem.

Prema informaciji koja je objavljena na Infovodice 29.11.2019. godine ( a nije demantirano od strane Grada ) sustav MEP postavljen je na zgradu ambulante 28.11.2019. i iznajmljen je na tri mjeseca. Isti podatak LNM je dobila na sjednici gradskog vijeća – Najam na 3 mjeseca.

U dopisu Pročelnika Lugovića stoji podatak da je uređaj iznajmljen na 3 i po mjeseca i da je postavljen 29.11.2019.  Od lokacija je spomenuta samo ulica Ljudevita Gaja, kuća sa ravnim krovom.

Dakle, nije odgovoreno na pitanje koje su to sve lokacije koje je sastavio tzv. stručni tim, a nema ni spomena o premještanju uređaja na zgradu kod ex. Poljoapoteke gdje se nalazi bazna stanica i gdje je u izgradnji novi dječji vrtić, kao ni u ulicu Ante Lasan Kabalera gdje su bazne stanice na zgradi policije i na hotelu Skala. 


Dopis Pročelnika Lugovića možete vidjeti ovdje:

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca