Odgovor službenika za informiranje (10)

Potvrde o upućenom dopisu dokazuju samo neefikasnost Grada Vodica i izbjegavanje davanja informacija?!

S obzirom na period od 2 i po godine u kome LNM nije dobila tražene dokumente vezano za ACI  marinu, LNM je zatražila i potvrde sa potpisom i pečatom Gradonačelnice o upućivanju službenog dopisa u kome je od strane Grada Vodica zatražena dostava tih dokumenata. Tražene potvrde LNM je dobila, međutim, od strane Gradonačelnice dopis je upućen samo na Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture prema presliku kuverte, ali taj dopis LNM nije dobila. Kao što možete vidjeti na slici, dostavljen dopis je samo požurnica na navodni dopis upućen na Ministarstvo. U privitku te požurnice je napisano da Grad dostavlja preslik tog dopisa, ali ga LNM nije dobila. Tako je mogla biti upućena i prazna kuverta.

Ono što je najvažnije je činjenica da ovaj dopis od strane Grada Vodica nije upućen prema Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture putem Zahtjeva na pristup informacijama, gdje bi Ministarstvo trebalo odgovoriti u roku od 15 dana. Odgovor na ovakav način slanja dopisa može se čekati godinama. Isto tako, Grad Vodice nije uputio isti dopis na Šibensko-kninsku županiju Upravni odjel za pomorstvo, promet i otočni razvoj , kao ni na adresu ACI d.d. sa sjedištem u Rijeci.

Zbog navedenog, LNM je zatražila nadopunu informacija.

Potvrde o upućenom dopisu na Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture od strane Grada Vodica i požurnica na isti dopis:

Rješenje službenika za informiranje:

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca