Odgovor službenika za informiranje (4)

Izgradnja sekundarne mreže

S obzirom da je LNM od početka djelovanja postavljala pitanja o izgradnji sekundarne mreže i da su odgovori vladajućih uvijek bili kako je aplicirano za izgradnju navedene, uputili smo i službena pitanja:

 Pitanja koja su postavljena putem Zahtjeva za pristup informacijama 25.03.2019. :

 • Zašto je bilo potrebno godinu i 9 mjeseci da bi se uputila ( ako je uopće upućena) Aplikacija nadležnom tijelu Ministarstva zaštite okoliša i Hrvatske vode za izgradnju sekundarne mreže na području Grada Vodica?
 • Koji vremenski period je potreban za takvo odobrenje?
 • Koji vremenski period je potreban nakon dobivanja odobrenja i raspisivanja natječaja za najboljeg izvoditelja do njegovog odabira?
 • Za kada je previđen početak radova? Navedite mjesec i godinu.
 • Navedite sve ulice u Vodicama koje su spojene na kanalizacijski sustav
 • Navedite sve ulice u Vodicama koje nisu spojene na kanalizacijski sustav
 • Kada će ulice koje nisu spojene na kanalizacijski sustav biti spojene i što se napravilo po pitanju osiguranja sredstava za te radove u ovom sazivu Gradske vlasti?
 • Molim preslik Aplikacije nadležnom tijelu Ministarstva zaštite okoliša i Hrvatske vode za izgradnju sekundarne mreže na području Grada Vodica poslan od strane Grada Vodica.

Prema odgovoru službenika za informiranje (nakon odbijanja odgovora na ova pitanja, te nakon ponovnog odgovora po rješenju Povjerenika za informiranje) možemo donijeti vrlo jednostavan zaključak: Ova pitanja poslana su 25.03.2019. kada odgovori na ova pitanja nisu ni postojali, jer Grad u to vrijeme nije ni poslao Aplikaciju nadležnom Ministarstvu zaštite okoliša i Hrvatske vode za izgradnju sekundarne mreže na području Grada Vodica. U dokumentu od 20.12.2019. godine  upućenom od strane Vodovoda d.o.o.  na Hrvatske vode, u zadnjoj stavci NAPOMENA, navedno je : S obzirom na status pripremljenosti Aplikacijskog paketa, ishođenosti dozvola te riješenost imovinsko-pravnih odnosa Projet je SPREMAN ZA PRIJAVU.  U dopisu jasno stoji i podatak da je ishođeno 4 od 6 građevinskih dozvola. Za preostale građevinske dozvole jedan zahtjev je u postupku (prikupljene su sve potvrde JPT), a drugi je u pripremi te se iste očekuju u 2020.g.

Dakle, do 25.03.2019. godine kada je poslan Zahtjev za pristup informacijama od strane LNM, PROJEKT NIJE BIO SPREMAN I NIJE POSLANA APLIKACIJA NA EU FONDOVE. S obzirom da se još 2 građevinske dozvole očekuju u 2020.godini, pitanje je kada će ovaj Aplikacijski paket biti odobren. 

Kompletne dokumente možete vidjeti ovdje:

 

S obzirom da Grad Vodice prema dopisu službenika za informiranje ne raspolaže popisom ulica sa odvodnjom i bez odvodnje, isti je zahtjev proslijedio na Vodovod d.o.o. koji ima potrebne informacije.  Ovo je odgovor na postavljeno pitanje:

POPIS ULICA U VODICAMA BEZ ODVODNJE

POPIS ULICA U VODICAMA SA ODVODNJOM

Kao što možete vidjeti, popis ulica sa odvodnjom je jako kratak u odnosu na popis ulica bez odvodnje.

Prema riječima Gradonačelnice od 20.10. 2017. kompletna dokumentacija za aplikaciju je zgotovljena…

Iz  gore navedenog prosudite sami da li je aplikacija bila ”zgotovljena” 2017.g.!

Rješenje službenika za informiranje:

Facebooktwittermail
 • Kontakt

  Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca