Odgovor službenika za informiranje (8)

Način pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada

Gradsko vijeće grada Vodica, na 4. sjednici Gradskog vijeća održanoj 14. prosinca 2017. godine, donijelo je “Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada” (“Službeni glasnik Grada Vodica broj 10/17)

Pitanja koja su postavljena putem (8) Zahtjeva za pristup informacijama:

S obzirom da je tvrtka Leć d.o.o. prekršila Zakon o pravu na pristup informacijama (NN 25/1385/15), te je istoj upućeno otvoreno pismo LNM vijećnika putem Infovodice, kao i gosp. Marku Lugoviću pročelniku za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo u Gradu Vodicama, a koje u cjelosti možete ponovo vidjeti na ovom linku https://www.infovodice.com/aktualno/11091-otvoreno-pismo-vijecnika-liste-naseg-mista-vezano-za-novi-model-naplate-odvoza-otpada.html,
ponavljam pitanja na koje nam nije odgovoreno:

1.) Kako se kreira cijena obvezne minimalne javne usluge i što ona uključuje?
2.) Zašto cijena obvezne minimalne javne usluge nije ista za sve?
3.) Zbog čega se uvode kategorije cijena obvezne minimalne javne usluge? Na temelju kojih kriterija su baš donesene ovakve kategorije sa ovim brojem ležaja?
4.) Kako planirate provjeriti je li se kućanstva bave uslugom pružanja smještaja ili ne?
5.) Što je s onima koji nisu prijavili svoje ležajeve jer se bave iznajmljivanjem ležaja na crno? u koju kategoriji takva kučanstva spadaju? Njima će biti jeftiniji odvoz smeća?
6.) Hoće li kućanstva iz 2. kategorije imati skuplju cijenu obvezne minimalne javne usluge tijekom cijele godine? Iako turiste imaju samo 1-2 mjeseca?
7.) Kako će se naplaćivati prikupljanje otpada u vikendicama u kojima zna biti desetak ljudi nekoliko mjeseci u godini?
8.) U koju kategoriju spadaju hoteli? kako se njima naplaćuje prikupljanje otpada? Možda spadaju u istu kategoriju kao i kućanstva sa više od 12 ležaja
9.) Kako će se naplaćivati prikupljanje otpada u stambenim zgradama koje imaju kontejnere za otpad, a preko zime u njima živi samo jedan stanar? Hoće li taj stanar morati plaćati pražnjenje cijelog kontejnera svaki tjedan?
10.) S obzirom da se cijena odvoza ne kreira samo prema količini smeća, već odvoz jedne “kante” košta oko 3 kune, kako planirate na ovakav način potaknuti recikliranje i odvajanje otpada – odnosno smanjenje broja pražnjenja spremnika?
11.) Odluka u čl. 55. definira i kazne koje će korisnici plaćati, npr. u slučaju odlaganja otpada u nepripadajuće spremnika, kako planirate provoditi nadzor za ovakve kazne? Postoji li mogućnost da će građanin platiti kaznu ako mu netko, tko prolazi ulicom, ubaci smeće u nepripadajući spremnik?12.) Zašto se ne ugledamo u druge gradove poput Šibenika, Zagreba ili Splita, koji su izašli u susret svojim građanima i riješili ova pitanja na način da će, recimo u Zagrebu, cijena odvoza smeća, za one koji recikliraju i prazne spremnike jedan put tjedno, biti niža za čak 34-42%!?

Kao što ste mogli vidjeti iz gore napisanog, još 2017. godine putem vijećnika LNM, Ante Strikomana, postavljena su pitanja na ovu temu. Nakon nedobivanja odgovora upućena su ista pitanja na tvrtku Leć d.o.o., direktoru Stanu Birinu kao i  gosp.Marku Lugoviću pročelniku za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo u Gradu Vodicama putem otvorenog pisma na Infovodice od strane kluba vijećnika LNM. Odgovore LNM nije dobila. Činjenica je da Gradsko vijeće nije sudjelovalo u kreiranju Cjenika za pružanje javne usluge prikupljanja otpada. Na temelju čega se kreira osnovna cijena (paušal), također nema odgovora. Ovo je citat sa stranice Infovodice:
” Na samoj sjednici, kao i u ostalim sjednicama dosad, tijekom rasprave, vijećnici Liste Našeg Mista tražili su objašnjenja i razloge donošenja baš ovakvih kategorija naplate. Također, upozoravali su na moguće povećanje cijena prikupljanja otpada za pojedine skupine korisnika. Međutim na sjednici je rečeno, od strane stručnih službi, kako do povećanja cijena ne bi trebalo doći već će cijene za određene skupine biti niže. Kako tada vijećnici LNM nisu imali saznanja o mogućim cijenama bili su suzdržani na ovu Odluku. Odluka je na kraju usvojena sa 10 glasova Za i 3 Suzdržan.”
Do povećanja cijena je došlo i gradonačelnica je nedavno dala suglasnost za povećanje cijena, tako da od 01.03.2020. postoji novi cjenik usluga prikupljanja komunalnog otpada. 

Kako ni 2017., ni 2018., ni 2019., tako ni u 2020. godini ne postoje odgovori na gore navedena pitanja, jer se u obrazloženju službenik za informiranje poziva na članak 23. stavak 5. točka 4 ZPPI u kojemu je nevedeno da zakonska definicija informacije ne uključuje obavezu tijela javne vlasti da daje odgovore na pitanja, sastavlja izjave, tumači propise ili da obavlja druge aktivnosti; drugim riječima, pristup informacijama u zakonskom smislu znači dobivanje preslike gotove informacije koju tijelo javne vlasti posjeduje, npr. određenog dokumenta i slično.
S obzirom da je službenik za informiranje ujedno i osoba zadužena za nepravilnosti koja je dužna davati objašnjenja, može se samo zaključiti kako se koriste sve zakonske osnove za nepružanje informacija, počev od odbijanja zahtjava, preko rješenja Povjerenika za dostavom informacija do zlouporabe navedenog članka ZPPI, a sve u smislu da se tražena informacija ne dostavi.

Rješenje službenika za informiranje:

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca