Odgovor vijećnice LNM, Meri Bandl Valeš – SDP-u

Tekst Marka Udovičića  (SDP) na Facebooku i odgovor
Meri Bandl Valeš (LNM)

Marko Udovičić na Facebooku:

Marko Udovičić ”Ako se dobro sjećam LNM je nastala je kad je na GO HDZ-a odbijen prijedlog da Sanja bude njihov kandidat za Gradonačelnika. Tada dio nezadovoljnika izlazi iz HDZ-a i nastaje LNM. Dakle niste nastali radi neslaganja sa politikom HDZ-a nego zato šta ste izgubili utjecaj. Nakon toga na jednom postajete „jedina prava oporba“. Zato je malo deplasirano stavljati druge u kontekst suradnje sa HDZ-om
E pa gledaj, kao šta sam vam rekao u lice, smatram da način na koji djelujete nije moj stil ali neću se petljati i baviti sa vašim načinom rada, ali isto tako neću dopustiti da mi vi utječete i pokušavate nametnuti smjer našeg političkog angažmana.
Nadalje, šta se tiče stranice Vodičanke i Vodičani nitko nije napravio nikakav pritisak na Mateu jer da je poznaješ onda bi znala da je ona dovoljno pametna i samostalna da se ne da manipulirati. Mislim da je problem šta je vaš način komunikacije postao „ trolanje“. Znaš postoji nešto što se zove pravo na drukčije mišljenje! Vi u svojoj komunikaciji grubo gazite upravo to pravo i možda je upravo to razlog što stalno dolazite u sukob sa neistomišljenicima.
I na kraju želim vam svako dobro, a ako imate bilo kakav dodatni upit rado ću se odazvati na neki sastanak pa da razmišljanja razmijenimo kroz ozbiljan dijalog na ne ovoj razini!

LP”

Meri Bandl Valeš:

Evo, Marko Udovičić, da ti konačno odgovorim. Pošto imam posao koji nisam dobila od HDZ-a, za razliku od tebe, onda ga moram obavljati kako treba, a ne tipkati za vrijeme radnog vremena. Osim toga, imam i svoj privatan život, pa nema razloga da stalno ”visim” na Facebooku. Dakle ovako:

LNM nije ni imala utjecaj, pa ga nije ni mogla izgubiti, u vrijeme kad je spominješ, na početku. Dvije osobe koje spominješ su osobe koje su izašle iz HDZ-a, a sadašnji vijećnici nikad nisu ni bili članovi HDZ-a. Koristiš se potpuno istom metodom kao i HDZ na početku, kada su svi upirali prstom u Danijela. Nakon što je izašao iz vijeća, više nisu imali ni taj argument, kao ni ti.

Izraz prava oporba koju spominješ, LNM, je oporba koja u predizborno vrijeme nije ni pokušala koalirati sa HDZ-om, za razliku od SDP-a. Do danas smo ostali dosljedni onome što smo svojim biračima i rekli.

Drugi dio teksta, koji spominješ o stilu djelovanja i kako se ne slažeš s našim načinom je upravo suprotno od toga što govoriš, jer si na taj isti način nastupio na zadnjoj sjednici zbog predstojećih izbora, a do tada si spavao zimski san i izostajao sa sjednica. Osim toga, na sastanku u kafiću sa ostalim članovima oporbe, upravo si ti bio taj koji je pokušao nama nametnuti način djelovanja, što mi naravno nismo prihvatili. Jasno smo tebi i drugom vijećniku SDP-a ( koji je izjavio da svatko ima svoju cijenu) rekli, da radite kako smatrate da je najbolje za SDP, a mi ćemo raditi kako mi smatramo da treba. O svim ostalim pitanjima koji su isti u našem cilju, možemo uvijek razgovarati. Ovo napisano, mogu potvrditi i ostala dva člana oporbe, a   ujedno je i dokaz Mateji da oporba ima zajedničke sastanke i razmjenjuje mišljenja o pojedinim pitanjima. Dakle, koji je to stil koji ne podržavaš, a istovremeno ga koristiš? Tko je onda kome pokušao nametnuti nešto?

”Znaš postoji nešto što se zove pravo na drukčije mišljenje! Vi u svojoj komunikaciji grubo gazite upravo to pravo…” – Ako je Marko ova tvoja tvrdnja točna, zbog čega nam je onemogućeno pravo na drukčije mišljenje i zbog čega smo blokirani?! Tko onda grubo gazi to pravo?

Na stranici koju uređuje Mateja Ivosch, jasno je pokazano kako zamišljate demokraciju, slobodu mišljenja, komunikaciju i dijalog. U nedostatku argumenata i nedostaku informacija koje je trebala dobiti od tebe kao član SDP-a, ona najprije izvrijeđa i blokira mene, kao i Ivicu tako da ne možemo odgovoriti. Potpuno isti stil kao i HDZ. Najprije se ograđujete, pa neargumentirano napadate, pa blatite, vrijeđate, i na kraju blokirate.  Uz to pojedine svoje komentare Mateja briše sa stranice. A sve u smislu – mi smo krivci. Već sam zatražila da mi se kopira i stavi u komentar bilo koja moja izjava ili komentar u kome izražavam vrijeđanje. Mateja to nije napravila – jer ne postoji. Na stranici se jasno može vidjeti što su Mateja kao i Slobodan pisali o nama, a da nemamo mogućnost odgovora, jer smo blokirani. Toliko o demokraciji, komunikaciji i mogućnosti izražavanja svog mišljenja za sve Vodičanke i Vodičane. Očito je naziv stranice bio samo izlika da se pridobije što više članova i da se promovira demokracija i sloboda komunikacije na SDP-ov način.

Ako je naš rad kao i način na koji ga transparentno pokazujemo građanima, samohvala, onda ćemo se hvaliti na isti način i dalje, i upućivati građane o svemu što radimo kao i davati sve informacije koje građani kao porezni obveznici imaju pravo dobiti i osobno zatražiti u Gradu.

Ako je stranica Vodičanke i Vodičani predviđena između ostalog da se stavljaju i takve političke objave, kao što je to napravila Mateja u ime SDP-a, onda ne vidim razlog zašto vam smetaju objave LNM. Očito pravila nisu ista za sve.

Na koncu  SDP-u mogu samo zaželjeti uspjeh u radu i s obzirom na gore navedene činjenice upitati: Kad je velika koalicija s HDZ-om?

Građanima prepuštam izražavanje mišljenja o dvije velike stranke, HDZ i SDP, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

Ovim činom blokiranja  na stranici Vodičanke i Vodičani, samo ste nam dali još bolju ideju kako se približiti građanima, a koju ćemo uz pomoć naših administratora na web stranici i realizirati.
Lijepi pozdrav

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca