Otvorena pisma

Otvoreno pismo predsjedniku Gradskog vijeća Grada Vodica

U vremenu kada su nam svima poznate posljedice bolesti COVID 19  uzrokovane novim koronavrirusom SARS –CoV-2 koja je postala globalni problem, a koja traje u Republici Hrvatskoj od veljače, brojne su lokalne uprave i samouprave potražile rješenja koja im omogućavaju nesmetano djelovanje u sigurnom okruženju.

I u Odluci Ustavnog suda RH objavljene u NN 119/2020, koja onemogućava saborske zastupnike u nesmetanom demokratskom djelovanju stoji kako to „predstavlja oblik suspendiranog rada Sabora koji nije predviđen Ustavom“ . Odluka se odnosila na izmjene Poslovnika Sabora RH.

Dakle, slijedom navedenog nije moguće osporiti niti onemogućiti nesmetano djelovanje bilo kojeg oblika demokratskog izražavanja, od Sabora RH pa sve do gradskih vijeća,  pa s tim u vezi ni otkazivanje sjednica, a da se nisu iscrpile sve tehničke mogućnosti.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vodica imao je u obvezi poduzeti sve potrebne mjere kako bi vijećnicima, kao predstavnicima građana, osigurao sudjelovanje na sjednicama uz visoki standrard demokratske i političke komunikacije.

Bilo je sasvim dovoljno vremena da se osiguraju platforme putem kojih se može vršiti nesmetani prijenos kako sjednica uživo ( na što je LNM ukazivala na tri sjednice), a isto tako zbog čuvanja zdravlja sviju koji su na istima trebali nazočiti, a spriječeni su,  osigurati linkove za uključivanje iz  kuće te nastaviti nesmetano s aktivnim sudjelovanjem u radu predstavničkog tijela. Zbog važnosti ove tematske sjednice izražavamo nezadovoljstvo što ista nije održana i to samo zato što Predsjednik GVGV nije osigurao minimalne tehničke uvjete u trećem mileniju.

Predsjedniče GV, tko je stvarno donio odluku o naprasnom otkazivanju sjednice ?

 

Otvoreno pismo gradonačelnici Grada Vodica

Poštovana gradonačelnice,

S obzirom na izjavu gosp. Predsjednika GV koja je objavljena na portalu Infovodice u kojoj je navedeno :

”Također zbog dežurstva u Covid ambulanti sjednici ne bi mogla prisustvovati niti gradonačelnica Nelka Tomić.”,

a poštujući Vašu angažiranost kao i angažiranost svakog zdravstvenog djelatnika u ovoj epidemiološkoj situaciji, moramo naglasiti, da smo mi vijećnici Lista našeg mista, kao inicijatori i podnositelji zahtjeva za tematsku sjednicu na temu, ”Otok Tijat, devastacija i nelegalna gradnja” uz supotpise svih oporbenih vijećnika, taj zahtjev podnijeli 14.10 2020. U njemu je posebno istaknuto:

  • Molimo da tematskoj sjednici obavezno prisustvuju Gradonačelnica Grada Vodica gđa. Nelka Tomić. kao i Pročelnik Upravnog odjela za komunalno – vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo  Grada Vodica gosp. Marko Lugović zbog direktne povezanosti s temom

Imali ste dovoljno vremena do današnjeg datuma 12.11.2020. da uskladite Vaš rad u bolnici sa održavanjem ove sjednice. Da li Vi namjerno izbjegavate ovu tematsku sjednicu?

 

 

 

 

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca