Postavlja se nova bazna stanica u Vodicama?!

Uz dosadašnja dva prosvjeda građana na zgradu ex Dekor postavlja se ipak nova bazna stanica!

Da li je izračun mjerenja MEP sustava na zgradi ambulante gdje nije bilo štetnog zračenja, poslužio samo da bi se postavila nova bazna stanica
(o takvoj mogućnosti je LNM već pisala) ?!

Jutros oko 07.00 sati uz zgradu ex Dekora, sa sjeverne strane, parkiran je kombi iz kojeg su radnici iznijeli konstrukciju za postavljanje na krov zgrade, o čemu je LNM obaviještena od strane ogorčenih građana.

Nakon toga radnici montiraju konstrukciju na spomenutu zgradu, uz sve više poziva građana prema LNM.

LNM upućuje poziv Gradonačelnici koja je iznenađena ovim događajem, ali obećava da će uputiti poziv Komunalnoj službi, jer je trenutno u Bolnici na radnom mjestu. Ing. Ivan Meštrov obavještava nas da je Komunalna služba obavila uvid na terenu, ali da je kombi parkiran na propisnom mjestu, te da Grad ni komunalna služba ne mogu reagirati. S obzirom da smo od gosp. Meštrova dobili obavijest da je zgrada zaključana i da su pred vratima zaštitari, te da komunalnim redarima nije moguć pristup krovu jer je zgrada privatno vlasništvo, Grad u ovom slučaju može uputiti samo dopis građevinskoj inspekciji. U slučaju da nakon postavljanja konstrukcije dođe do postavljanja bazne stanice dizalicom, komunalno redarstvo može reagirati samo u slučaju da takvo vozilo bude parkirano na cesti, odnosno na cesti koja je u vlasništvu Grada. Ako vozilo bude parkirano na dijelu koje je u vlasništvu zgrade, komunalno redarstvo ne može reagirati.

Da li će i ovo postavljanje nove bazne stanice ”proći” pod izlikom da je sve po zakonu?

Video snimak postavljanja konstrukcije – Auro Friganović

Grad i Država bi trebali štiti interese građana, to je osnovna funkcija Države i Grada. Osim kad je u pitanju Republika Hrvatska, Grad Vodice i Županija Šibensko-kninaka. U tom slučaju se štite interesi stranih kompanija i nekolicine domaćih tajkuna. Imamo slugane na vlasti koji pognuto izvršavaju naredbe stranaca. Ovo je minoran slučaj postavljanja bazne stanice stranog teleoperatera kojem ne bi palo na pamet da ovako nešto radi u svojoj Švedskoj.

Gepostet von Auro Friganović am Dienstag, 10. März 2020

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca