Površine u ingerenciji Grada

Grad kao primjer svojim građanima

Na adrese naših sugrađana ovih dana je upućeno više dopisa u namjeri da se očiste privatne parcele, čak i one izvan naseljenog prostora (u polju) s naznakom ako ih građani ne očiste, da će ih Grad očistiti i uputiti im račun za čišćenje iste. Poštujemo namjeru Grada da parcele trebaju biti očišćene, te ujedno ukazujemo kako Grad održava svoje parcele.
Na prve dvije slike prikazan je teren na kome bi trebao biti izgrađen dječji vrtić u Dočinama, i na kojima se jasno vidi smeće kao i trava koja je  zarasla na ovom terenu.

S obzirom da smo jasno vidjeli kojom brzinom su posjećena i odnesena stabla borova na poluotoku Punta pod izgovorom kako smetaju  prolasku autobusa, kako to da i u drugim ulicama stabla koja su svojim granama na cesti ne smetaju prometu, bilo kamionima, autobusima i sl. prometnim sredstvima, a posebno vatrogasnim vozilima u slučaju potrebe?!

Koliko treba vremena za odvoz ovog kamenja s plaže, ili koliko treba vremena za pokositi ovu travu? Kada ćemo dočekati turističku sezonu spremni? Činjenica je da svake godine ovakvi i slični radovi sve više kasne.

Zašto Grad upućuje te i takve dopise na adrese građana, ako nije u stanju svojim primjerom pokazati kako bi naš grad trebao uredno i čisto izgledati tokom cijele godine, te spremno dočekati turističku sezonu?!

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca