Priopćenje Liste našeg mista

PODRŠKA STIPI PETRINI

Povodom izbora zastupnika za Sabor Republike Hrvatske pozivamo sve građane da na svojim biračkim mjestima iskoriste svoje pravo glasa. Ovi izbori su drugačiji po tome jer se događaju u jeku globalne krize povezane s protumjerama širenju Corona virusa Covid-19 i mogućih kršenja Ustava propisanih u članku 14.; ”Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Svi su pred zakonom jednaki.”

Vodice pamte izbore i u težim vremenima. U jeku Domovinskog rata, rata za samostojnost i obranu Hrvatske također smo imali izbore, doslovno pod granatama.

Teška vremena ne mogu biti izgovor za suzbijanje ili umanjivanje demokratskih stečevina, raspisivanjem izbora tri mjeseca prije termina, odražava arogantno i antidemokratsko ponašanje vlade HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića.

Da podsjetimo, ne treba zaboraviti da je ta ista Vlada minirala dva referenduma, praktički izrugujući   se građanima koji su potpisali peticije. Pored toga, iza nas su četiri godine iseljavanja, Domovinu Hrvatsku napustili su naše najbolje kćeri i sinovi, upravo oni koji su svojim radom trebali dati doprinos razvoja koji bi nas vratio u pozitivan trend rasta gospodarstva i sigurnije budućnosti.

Upravo zbog tih razloga, Lista našega mista,  poziva građane da svoje povjerenje daju listi br. 13. nositelja Stipe Petrine, na kojoj je i naša Sanja Radin-Mačukat.

Budite sigurni, ljudi s naše liste neće nikad stupiti u koalicije koje su Republiku Hrvatsku dovele do pretposljednjeg mjesta u EU, a iza nas je ostala još samo Bugarska.

Mladost, iskustvo i znanje jedina je opcija koju u ovom trenutku treba Domovina.

Dosta nam je klijentelizma, pogodovanja, uhljebništva, kapilarne korupcije, pljačke, iseljene i raseljene Hrvatske.  Dosta pljačke napaćenog hrvatskog naroda! Možete li preuzeti odgovornost za sutra, za naše najmlađe, za zajedničku budućnost? Dosta nam je, a Vama?

Zato birajte listu br. 13 čiji je nositelj Stipe Petrina koji se dvadeset godina dokazao modelom upravljanja uspješne zajednice, bez pomoći vladajućih.

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca