Transparentnost Grada

Snimke sjednica

Lista našeg mista je ukazivala na činjenicu kako se sve dosadašnje snimke sjednica Gradskog vijeća pregledavaju, obrađuju i cenzuriraju od strane vladajućih prije javnog prikazivanja. Mnoge od njih su napravljene na način da to javnosti nije bilo vidljivo.
Na zadnjoj sjednici GV, od 29.07.2019. sve ono o čemu je LNM govorila je izrazito vidljivo, jer postoje dijelovi snimke sa zamrznutom slikom, crnom slikom i sl.
Prošle godine, u 6. mjesecu 2018., LNM je uvela način direktnog prikazivanja sa sjednice GV, kako bi građanima prikazala ”sirovi” neprerađeni materijala. Međutim, već na slijedećoj sjednici vladajući su izglasali nadopunu i izmjenu Poslovnika prema kojemu nam je svako snimanje sjednica i emitiranje naših vijećnika ”u živo” onemogućeno. Ovo je izmjena Poslovnika koju su vladajući donijeli:

Ovlaštena osoba za snimanje sjednica je zakasnila na početak zadnje dvije sjednice, navodno iz razloga jer nije obaviještena o sjednicama, datumu i satu početka sjednica. Isto tako, svi građani su mogli vidjeti da jedan period nije bilo ni snimke sjednica, ni objava na Infovodice, kako o aktualnom satu, tako ni o samim sjednicama.
Na svakoj sjednici, Lista našeg mista ima dvije teme po svakom vijećniku i jednu temu u ime kluba vijećnika. Dakle, ukupno 7 tema. Da li ste ikad vidjeli svih 7 tema ili pitanja naših vijećnika na Infovodice? Koliko puta nam je ukinuta zadnja tema jer je navodno isteklo vrijeme aktualnog sata? Zbog čega se ograničava izlaganje vijećnika ako je u pitanju goruća tema ovog Grada? Da li je moguće da u 21. stoljeću u Vodicama ne postoji mogućnost direktnog prikazivanja sjednica kako bi građani mogli pratiti sjednice po uzoru na druge gradove? O kakvoj transparentnosti Grada je riječ kada su građani dobivali snimke sjednica i po mjesec dana u zakašnjenju, a objave o aktualnom satu i pitanjima vijećnika su nepotpune i cenzurirane?
Čega se boje vladajući koristeći sva moguća sredstva kako bi javnost bila što manje  informirana o pitanjima postavljenim na sjednicama?

Snimku sjednice sa svim prekidima, zamrznutom slikom, rezanjima i problemima sa tonom možete vidjeti ovdje:

 

 

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca