Uvodi li se 5G mreža u Vodicama?!

Kakve bazne stanice su na ex Dekoru i na hotelu Skala?

Prije nekoliko dana, točnije 03. travnja LNM je objavila izračune mjerenja MEP sustava kroz mjesec veljaču i ožujak te ukazala na utrošen novac od 19600 kn + PDV koji je Grad Vodice naručio od Instituta Končar. Mjerenja nisu obavljena na spornim lokacijama i izračun nije pokazao konkretne podatke.

Ovih dana, svjedoci smo radovima koji se obavljaju na javnim površinama Grada, točnije u ulici Ante Lasan Kabalera. Naime, u doba korona virusa kada je ograničeno kretanje stanovništava kao i obavljanje raznih djelatnosti, vlasnik hotela Skala je očito uz posebnu dozvolu kretanja došao iz Zagreba u Vodice, rukovao se sa radnicima ispred svog hotela, da bi nakon toga uslijedili radovi preko ceste do samog hotela.

U telefonskom razgovoru sa Komunalnim redarom, LNM je dobila informaciju da je Darko Marjanović, vlasnik hotela Skala, zatražio i dobio dozvolu 20.03.2020. godine zbog radova na gradskoj cesti, a koja mu služi za postavljanje kabela. O kakvom kabelu je riječ, komunalno redarstvo nema saznanja.

Tek nakon nekoliko poziva i razgovora sa radnicima, saznajemo da se radi o optičkom kabelu koji je postavljen prema hotelu Skala, i koji će biti postavljen po cijeloj dužini, od Skale prema policiji, a zatim dolje, sporednom ulicom  prema hotelu Olympia.

S obzirom da građani Vodica nemaju saznanja kakve bazne stanice su postavljene na hotelu Skala, kao i najnovije na ex Dekoru, jer su zakamuflirane bijelim materijalom, LNM je uputila poziv i Gradonačelnici Vodica vezano uz postavljanje ovog optičkog kabela, kao i u vezi mogućeg uvođenja 5G mreže. Gradonačelnica je izjavila da nema nikakvih saznanja o tome, jer radi kao liječnica, ali će se o svemu raspitati. Isto tako, upućen je i poziv predsjedniku Gradskog vijeća, Marinu Mikšiću, koji također nema nikakvih saznanja i koji je obećao ispitati o čemu je riječ.

Kao što iz priloženog vidite, čelni ljudi Grada, nemaju nikakvih saznanja o radovima koji se izvode u Vodicama, ali ne mogu reći da nisu obaviješteni. Preostaje nam da pričekamo konkretne odgovore.

Facebooktwittermail
  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja, primjedbi ili prijedloga slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca